Actiegroep wil Club absoluut niet in Loppem

Nico Wieme
| 0 reacties
Actiegroep wil Club absoluut niet in Loppem
Foto: © SC

Volgens actiegroep Witte Pion stijgt de kans dat het nieuwe stadion van Club Brugge niet in Loppem komt.

Club Brugge mag zich aan forse weerstand verwachten in het dossier rond het nieuw te bouwen stadion. In de Brugse editie van De Standaard staat te lezen dat de actiegroep Witte Pion woensdagavond met een zestien pagina's dikke argumentatiebundel nogmaals zijn standpunt uiteengezet heeft over de plannen van Club Brugge om in Loppem een nieuw voetbalstadion met 40 000 plaatsen met bijbehorend winkelcomplex te bouwen. De actiegroep is resoluut tegen de locatie van dat complex aan de Oostkampse Baan, en volgens de actiegroep stijgt ook de kans dat het stadion er niet zal komen.

"We houden de druk op de ketel", zegt Hendrik Cornilly van Witte Pion. "Het doet ons veel deugd dat de Vlaamse regering een brief heeft geschreven naar de betrokken gemeentebesturen met de vraag om hun visie over de plannen van Club te verduidelijken. Van Zedelgem weten we al dat zij tegen de plannen zijn, en de Brugse CD&V-burgemeester Patrick Moenaert - toevallig een partijgenoot van Cerclewoordvoerder en senator Pol Van Den Driessche - heeft, net als de hele Brugse CD&V-fractie, al duidelijk gemaakt dat zijn voorkeur gaat naar de uitbreiding van het Jan Breydelstadion."

Witte Pion blijft erbij dat een groot stadion aan de Oostkampse Baan de groene gordel rond Brugge te veel zal beschadigen, dat er problemen zullen komen met wateroverlast in het gebied, dat de verkeersoverlast voor Loppem en Sint-Michiels niet te overzien zal zijn en dat er een leegloop dreigt in de winkelcentra in de stads- en dorpskernen van Brugge, Zedelgem en Oostkamp. "Een andere locatie dan de Oostkampse Baan of de uitbreiding van het huidige stadion is de beste optie, al is bij dat laatste een adequate ontsluiting nodig", zegt Cornilly. "Maar een stadion in Loppem is voor ons onaanvaardbaar. En we voelen dat we vooruitgang boeken in onze strijd."

Club en Cercle Brugge vergaderen volgende woensdag met het stadsbestuur van Brugge. Er zal gepraat worden over de toekomst van beide verenigingen en over de verhuisplannen van Club. Groen-zwart liet deze week al weten dat het absolute voorrang geeft aan het Jan Breydelstadion. Brugge heeft ondertussen een ambtelijke adviesgroep de studies van de Vlaamse bouwmeester (over de uitbreiding van het Jan Breydelstadion) en die van projectontwikkelaar Uplace (over de bouw van een stadion in Loppem) laten bestuderen.

Eens te meer blijkt waarom België de aansluiting met de Europese (sub)top mist. Het bouwen van nieuwe voetbaltempels is een must voor ons land om weer een kleine rol van betekenis te spelen in het Europese voetbal. Grotere en meer comfortabele stadions zouden een groter aantal toeschouwers kunnen lukken, waardoor de budgetten van onze verenigingen de hoogte zouden kunnen ingaan. Als we echter zien hoe moeizaam de procedure verloopt bij de aanvraag voor een nieuw stadion, dan moeten we niet verwonderd zijn dat onze stilstand een regelrechte achteruitgang betekent. En dan gaat het niet alleen over het geval 'Brugge', maar ook in Gent en Brussel loopt de bouw van een nieuwe voetbalarena allesbehalve van een leien dakje.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties