Lokeren pakt punt op het Kiel

Dirk Pieters

Germinal Beerschot en Lokeren deelden zondagavond de punten. De ploeg van trainer Georges Leekens kwam nog wel op voorsprong, maar na de rust maakte Dheedene er van op de stip 1-1 van. Dat was meteen ook de einduitslag.

Lokeren begon het beste aan de wedstrijd en Golan kon al bijna meteen de score openen, maar hij kon net niet bij een voorzet Dupré. Ook Germinal Beerschot stak in de beginfase de neus aan het venster, maar de lobbal van Monteyne ging een metertje over. Ook nadien bleven beide ploegen het proberen van op afstand, maar zowel Malki als Tambwe kregen de bal niet tegen de touwen. Iets over het half uur was het dan toch raak. Golan kon een prima voorzet van Dupré in doel koppen; 0-1. Nog voor de rust stond het bijna 0-2, maar Cruz stond goed opgesteld aan de paal om erger te voorkomen. Zo bleef het uiteindelijk 0-1.

De tweede helft was nog maar enkele minuten bezig of de bal kwam op de stip te liggen. Doll haalde Cruz neer in de zestien en Dheedene zorgde voor de gelijkmaker. Het doelpunt gaf de thuisploeg vleugels. Germinal Beerschot ging op zoek naar meer, maar kende pech toen een bal van Ederson van de lijn werd gehaald. Even later kreeg de Antwerpse fusieclub de kans op de 2-1, maar Ederson en Dosunmu liepen elkaar in de weg, kans verkeken. In de slotfase was Germinal Beerschot nog het dichtst bij de winnende treffer, maar Ederson liet oog in oog met Lazic de kans liggen. [TH]