Stijnen twee speeldagen langs de kant

Stijnen twee speeldagen langs de kant
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De voetbalbond heeft eindelijk een beslissing genomen omtrent de schorsing van Stijn Stijnen. De Clubdoelman moet twee weken langs de kant blijven en krijgt er één speeldag voorwaardelijk bij. Stijnen gaat wellicht in beroep tegen de uitspraak.

Exact een maand heeft hij er moeten op wachten, maar nu weet Stijn Stijnen hoeveel speeldagen schorsing de rode kaart hem kost, die hij opliep in de bekermatch tegen Cercle. De 26-jarige keeper krijgt twee wedstrijden effectief en één match voorwaardelijk, als hij voor 30 september 2008 nog zo’n fout maakt.
 
De nationale nummer één beging op het einde van de wedstrijd een ‘professionele fout’ op de doorgebroken Honour Gombami. De Zimbabwaan kwam alleen op Stijnen af, maar werd met een armbeweging door de doelman tegengehouden. Een terechte rode kaart was het logische gevolg. Omdat de Limburger zijn ingreep nogal spectaculair leek, stond bijna heel het land in rep en roer.
 
Aangezien scheidsrechter Efong Nzolo direct rood trok, geldt de schorsing ook voor de competitie. Stijnen moet de partijen op Lokeren en thuis tegen Charleroi missen. Maar de doelman, die eind januari in Studio 1 bij Filip Joos zei dat hij één speeldag meer dan voldoende vond, gaat wellicht in beroep tegen de uitspraak van het Sportcomité. Als hij dat doet, wordt zijn schorsing opgeheven tot er een definitief verdict valt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties