Germ. Beerschot hekelt Anderlecht en risicomatch

Nico Wieme
| 71 reacties
Germ. Beerschot hekelt Anderlecht en risicomatch
Foto: © SC

Er heerst heel wat onvrede bij Germinal Beerschot. De Antwerpse club windt zich op over de lage ticketprijzen die Anderlecht voor de bekerwedstrijd heeft ingevoerd en over de “risicomatch” tegen Cercle Brugge.

Germinal Beerschot vindt dat de prijzen die Anderlecht vraagt voor de heenwedstrijd van de halve finales in de Belgische beker te laag zijn. Normaal gezien worden de recettes van de heen- en terugmatch gedeeld onder beide ploegen. De fusieclub krijgt straks dus de helft van de Anderlechtrecette. “Het is een pure schande”, foetert ondervoorzitter Herman Kesters in Gazet van Antwerpen. “Ze hanteren regelrechte dumpingprijzen.”
 
“Voor de match tegen Bayern München vragen ze wel 60, 70 en 90 euro”, gaat Kesters verder. “Als ze de inkomsten moeten delen, gaan ze plots fors onder de prijs. Een pure schande. Anderlecht gunt de kleine clubs niets.”
 
Alsof dat nog niet genoeg is, loopt Germinal Beerschot ook nog eens een flinke som geld mis voor de competitiewedstrijd van zondagavond om 18 uur tegen Cercle Brugge. De wedstrijd tussen de nummers drie en vier blijkt een risicomatch te zijn. Ook daar is Germinal Beerschot niet tevreden mee. Daardoor zal de ploeg van voorzitter Jos Verhaegen 700 supporters en 10 000 euro minder mogen verwelkomen. “We begrijpen er niks van”, zegt Kesters.
 
“Cercle geldt al jaren als één van de rustigste clubs in eerste klasse”, beweert de ondervoorzitter. “Hun fans maken nooit amok. Nu geldt voor de Cerclefans een combiregeling (elke fan moet met de bus komen, nvdr.). Maar ze zijn dat niet gewoon. We verkochten amper 100 kaarten.” [BA]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties