Smolders: 'Pluim voor heel de ploeg'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Smolders: 'Pluim voor heel de ploeg'
Foto: © SC

Tim Smolders zadelde Club Brugge met een zware kater op. De voormalige speler van blauw-zwart opende in het Jan Breydelstadion de score, een opdoffer die Club nooit meer te boven kwam. "De verdienste gaat naar de hele ploeg", blijft hij bescheiden.

"De hele ploeg heeft het goed gedaan. Het collectief verdient een pluim. We hebben het vandaag goed uitgespeeld. Al was de laatste pass niet altijd goed. Anders hadden we nog meer kansen bij elkaar gespeeld."
 
Smolders scoorde eerder ook al op Anderlecht. "Dat is toeval en daar moet je niet te veel conclusies uit trekken. Anders zal ik ook eens op Standard scoren (lacht). Het is ook een beetje geluk. Ik heb vandaag het juiste moment gekozen om op te komen."
 
Winst op Anderlecht en op Brugge en toch staat Charleroi pas tiende. Rare beesten, die Zebra’s. "Ik krijg er kop nog staart aan. Misschien ligt het aan de motivatie. Dat is het verschil met de wedstrijden tegen de kleinere ploegen. Als we die wedstrijden zo spelen, staan we veel hoger in het klassement."
 
Théréau: "Anderlecht geholpen"
 
In de slotfase verdubbelde Cyril Théréau nog de score. "Ik heb Anderlecht een beetje geholpen, maar het is vooral goed voor Charleroi. Ik verdedig nu de kleuren van Charleroi en het belangrijkste is dat de club wint. Toch is het belangrijk dat ik nog eens kan scoren. Als spits word je immers afgerekend op je doelpunten. Het geeft ook vertrouwen."
 
Volgende week kijkt hij zijn paars-witte vrienden terug in de ogen. "Ik ga proberen me te tonen, maar ik moet geen revanche tegen Anderlecht. Ik heb nog een goede relatie met de spelers daars. Maar nu speel ik voor Charleroi." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties