Sonck: 'Collectieve offday'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Sonck: 'Collectieve offday'
Foto: © SC

Een tweede thuisnederlaag op rij voor Club Brugge, maar in het Jan Breydelstadion willen ze het verlies niet onnodig dramatiseren. “We zullen pas na dit weekend zien wat de consequenties zijn”, reageert Sonck rustig.

“Charleroi heeft het vandaag slim uitgespeeld en dat is hun verdienste”, opent Verbauwhede eerlijk. “Wij kenden vandaag een mindere dag, maar moeten dit verlies niet dramatiseren. We moeten dit even laten bezinken en volgende week weer de draad oppikken tegen Moeskroen. Als we daar winnen, zijn we weer vertrokken.”
 
De wind en de regen zorgden niet voor optimale omstandigheden voor een leuke pot voetbal. “We moeten ons niet achter de wind verstoppen. Dat is niet leuk voetballen, maar dat is voor beide partijen hetzelfde. Charleroi heeft er gewoon meer in geloofd. Op het einde krijg je dan nog wat kansen tegen, maar dat kan je verwachten als je zelf nog probeert te winnen.”
 
“In elke linie liep het fout”
 
Wesley Sonck sluit zich aan bij zijn doelman. “Je mag niet content zijn als je verliest, maar we mogen dit niet dramatiseren. We kenden vandaag gewoon een collectieve offday. In elke linie liep het fout. We gaven slechte passes, creëerden te weinig kansen, ...”
 
“Of deze nederlaag consequenties heeft, zullen we na het weekend wel zien. We kunnen één punt achter staan, maar voor hetzelfde geld staan we nog altijd één of twee punten voor op Standard. En we hebben in het begin van het seizoen ook zeven punten achtergestaan. Er zijn nog tien matchen.”
 
Club Brugge verliest twee keer op rij in eigen huis na de nederlaag eerder tegen Standard. “Nee, we gaan nu geen thuiscomplex krijgen. Thuis spelen blijft nog altijd een voordeel”, aldus Sonck. “Mentaal zijn we sterk genoeg. Dat hebben we op Lokeren bewezen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties