Stijnen: 'We hadden vijf keer kunnen scoren'

Stijnen: 'We hadden vijf keer kunnen scoren'
Foto: © SC

Club Brugge ging met de billen bloot in Moeskroen. De Henegouwers werkten efficiënt af en zetten blauw-zwart op vier punten van Standard. In de Brugse spelersgroep weigeren ze echter te panikeren. Club had hier moeten winnen, klinkt het unaniem.

"We hadden voor de rust zeker vijf keer kunnen scoren”, vindt Stijn Stijnen. “Maar Volders heeft een heel goede wedstrijd gespeeld en met een paar goede reddingen uitgepakt. Dit verlies is een zware klap, maar we moeten nu niet gaan zagen en gewoon verderwerken op de basis die we dit seizoen gelegd hebben."
 
Wel goed bezig
 
"Jullie proberen ons te doen geloven dat we niet goed bezig zijn. Daar mogen we niet intrappen. We hebben onszelf al wel bewezen met een mooie reeks dit seizoen. We hebben zeven keer gewonnen op verplaatsing. Dat doe je niet als je niet kan voetballen. Je kan dan eens één of twee keer verliezen. Daarvoor moeten we ons spel nog niet gaan veranderen."
 
Toch blijft Club Brugge achter met nul op zes. "We moeten dit accepteren, maar het was natuurlijk niet ingecalculeerd", analyseert Wesley Sonck. "We hebben voldoende kansen gecreëerd op stilstaande fasen. Anders scoren we altijd op zo'n kans, maar vandaag was het net niet. De bal ging net naast of net over. Of Volders stond in de weg. Als we hier vandaag de eerste goal maken winnen we altijd."
 
Het was echter Moeskroen die de eerste treffer maakte. "Eerste kans en ineens doelpunt", zucht Philippe Clement. "Moeskroen heeft er alles aan gedaan om ons dan uit ons spel te houden." Sonck vervolgt: “We wisten dat ze zo gingen spelen en dat hebben ze goed gedaan."
 
Nog niet rekenen
 
Standard deed vrijdag wel wat het moest doen, winnen, en loopt vier punten uit in de titelstrijd. "Vier punten is niets", gaat Sonck verder. "Er zijn nog negen matchen en er zijn nog 27 punten te verdelen. We hebben allebei nog een moeilijk programma. Er kan nog veel gebeuren."

"We moet nog niet te veel rekenen", reageert Clement. "Ik sta uiteraard liever vier punten voor dan achter, maar we moeten iedere match voor de drie punten blijven gaan. De laatste drie-vier matchen mag je beginnen rekenen. Nu is het nog veel te vroeg." Hopelijk voor Club mag er dan nog gerekend worden. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties