Platini laat Cardiff City van Europa dromen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Platini laat Cardiff City van Europa dromen
Foto: © SC

Cardiff City zal dan toch Europa in mogen als het de FA Cup wint. UEFA-voorzitter Michel Platini zou voor een uitkomst zorgen. Eerder liet de Engelse FA weten dat ze een Welsh team niet konden inschrijven voor Europees voetbal.

De winnaar van de FA Cup mag deelnemen aan de UEFA-beker. Cardiff City, een van de halve finalisten, is een ploeg die in Wales speelt. De Engelse voetbalbond liet weten dat het onmogelijk was om een Welsh team in te schrijven en ook de Welshe voetbalbond kon dat niet doen omdat Cardiff City niet deelneemt aan competities die zij organiseren.

Gisteren kwam er dan onverwacht nieuws uit Zwitserland voor The Bluebirds. UEFA-voorzitter Michel Platini liet weten dat Cardiff City mits winst van de FA Cup gewoon Europees zal mogen voetballen. "Als Engeland het niet doet, dan zullen wij het doen. We moeten het resultaat op het veld respecteren", aldus de Fransman.

Cardiff City zit nog in de halve finale nadat het vorig weekend verrassend Middlesbrough uit het bekertoernooi kegelde. In de halve finale is Chelsea-killer FC Barnsley de tegenstander. West Bromwich Albion en Portsmouth maken in de andere halve finale uit wie naar Wembley mag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties