Boussoufa komt langs in Studio 1

Anthony Van der Planken
| 4 reacties
Boussoufa komt langs in Studio 1
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

In Studio 1 op zondag zijn Herman Brusselmans en Gunther Schepens nog eens te gast bij Frank Raes. Er wordt nagekaart over KV Mechelen - Racing Genk en over Anderlecht - Roeselare. De derde gast van Frank komt uit die laatste wedstrijd: Mbark Boussoufa.

Woensdag heeft Anderlecht met opgeheven hoofd de UEFA-Cup verlaten. Paars-wit was de eerste club die dit seizoen Bayern München in de Allianz Arena kon verslaan. Anderlecht won met 1-2 nadat het de heenwedstrijd thuis met 0-5 verloren had. Gesterkt door de overwinning van woensdag kan Anderlecht zondag met nog meer vertrouwen op zoek gaan naar een Europees ticket in de competitie. Tegenstander in het Constant Vanden Stockstadion is Roeselare. Het is van midden december geleden dat Roeselare nog eens buitenshuis kon winnen. Anderlecht lijkt in het voordeel, maar er is een voetbalwijsheid die zegt dat elke wedstrijd gespeeld moet worden.

Uithangbord van dit Anderlecht in vorm is Mbark Boussoufa. De Marokkaanse Nederlander speelde door blessures slechts vier competitiewedstrijden voor de winterstop. Tegenwoordig is Boussoufa de motor van Anderlecht. Na de trainerswissel Vercauteren-Jacobs speelt hij weer volledig bevrijd. Hoe hij zich in zijn vel voelt, vertelt hij zondag aan tafel bij Frank Raes.

Naast Anderlecht - Roeselare is er ook een ruime samenvatting van KV Mechelen - Racing Genk in Studio 1. De Limburgers hebben in de terugronde twee punten uit acht wedstrijden gehaald. Daarmee doet Genk het slechtst van de hele eerste klasse. Ex-voorzitter Jos Vaessen zei daarover: "We zijn slechter dan een degradatiekandidaat." Kan Genk KV Mechelen opzij zetten? Zondag het antwoord in Studio 1.

In de Pinanti is Pinanti Cup strijden de drie beste miniemen uit Limburg in spannende één-tegen-één-wedstrijdjes voor een plaats in de finale.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties