Hoogspanning in Jan Breydel

Nico Wieme
| 17 reacties
Hoogspanning in Jan Breydel
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Morgenavond neemt Club Brugge het thuis op tegen FC Brussels. De Bruggelingen hebben dringend nood aan een driepunter na de recente 3 op 12. De rode lantaarn boekte vorige week een eerste overwinning onder Franky Van der Elst.

Club Brugge ontvangt zaterdag FC Brussels. Een duel tussen de tweede en de laatste in de Jupiler League. Beide ploegen hebben hun zorgen. Brugge dreigt definitief te moeten afhaken in de titelstrijd en Brussels geraakt maar niet weg uit de kelder van het klassement. Een nederlaag kan beide ploegen een halt toeroepen in hun ambities. Voor Club zou dit het einde van de hoop op de titel kunnen betekenen en mogelijk wacht blauw-zwart dan nog een zware strijd voor een UEFA Cupticket. Brussels zou bij een verliesbeurt de tweede klasse wel héél dichtbij zien komen.
 
Zorgen
Jacky Mathijssen
heeft de nodige kopzorgen voor het duel van morgenavond. In zijn 18-koppige selectie is er geen plaats voor Karel Geraerts (geel geschorst) en Jonathan Blondel (dijblessure). Ook Stepan Kucera valt door een blessure af. Verder moet de Limburger het nog stellen zonder creatieveling Elrio van Heerden, de evenmin herstelde Jorn Vermeulen en Koen Daerden, die verder wedstrijdritme opdoet bij de beloften.
 
Jeroen Simaeys zal vermoedelijk Geraerts vervangen in het middenveld, waardoor de uit schorsing terugkerende Joos Valgaeren zijn plaats centraal in de verdediging zou innemen. Ondanks de magere resultaten van de laatste weken zal het Jan Breydelstadion weer goed vollopen. Er blijven nog iets meer dan 1000 tickets over.
 
De kern van Club ziet er als volgt uit: Stijnen, Verbauwhede, Vermant, Klukowski, Englebert, Djokic, Clement, Simaeys, Valgaeren, Leko, Sterchele, Priske, Chavez, Capon, Maertens, Sonck, Salou en De Mets.
 
Thuiskomst
Tegenstander FC Brussels gaf nog geen wedstrijdselectie prijs. Afgelopen weekend kregen de Brusselaars weer moed in de strijd om het behoud. Ze pakten tegen Lokeren hun eerste drie punten onder de nieuwe coach Franky Van der Elst. Voor de Brabander is het de eerste terugkeer naar het Jan Breydelstadion sinds zijn ontslag als hulpcoach eind januari vorig jaar. Het voormalige Club Brugge-icoon zal in ieder geval geen beroep kunnen doen op Richard Culek (kuitbeenbreuk en scheur ligamenten enkel), Zoltan Petö (knie), Steve Colpaert (scheen- en kuitbeenbreuk en niet meer gewenst), Pavel Fort (kraakbeen in knie) en Arnaud Sutchuin (buikspieren).
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties