En toen waren ze nog met drie

Van den Broeck Kathy
| 0 reacties
En toen waren ze nog met drie
Foto: © SC

Speeldag 7 leverde ons voor de heenronde het meeste aantal doelpunten (38), de terugwedstrijden hiervan, vorige zaterdag, zetten de teller op 43. Op 17 december 2005 zaten we nog iets hoger met 45, de grootste leverancier was toen Standard – Kaart (14-2). Het totaal aantal doelpunten van vorig seizoen is nu reeds overschreden met drie eenheden. 
Onderaan de rangschikking maakte Aalst korte metten met Merkem (5-0). Hierdoor is Eendracht bijna zeker van haar behoud in de hoogste afdeling. 
De spannendste wedstrijden in deze competitie leverden ongetwijfeld Standard en Wezemaal. Thuis kon Wezemaal een 0-3 achterstand ombuigen naar een 4-3. Standard wilde zaterdag een zelfde scenario op touw zetten: van 0-3 naar 4-4. In de laatste seconden was het toch de landskampioen die de winst naar het Hageland nam (4-5).
Het vroeger door ons afgeschreven Wezemaal voor de titelstrijd blijft in de running, samen met Tienen en Anderlecht, Standard mag haar dromen voor een podiumplaats zo goed als definitief opbergen tot volgend seizoen. 
Van de resterende wedstrijden heeft Tienen het zwaarste programma met een verplaatsing naar Zuid-West, Anderlecht en Standard. Anderlecht staat er beter voor met enkel de thuiswedstrijd tegen Tienen. Wezemaal ten slotte moet nog een bezoekje brengen aan Sinaai en Vlimmeren. 
Indien Tienen verliest tegen Anderlecht en gelijk speelt in een andere ontmoeting, bijvoorbeeld op Standard, dan kunnen we drie ploegen hebben met evenveel punten en evenveel gewonnen wedstrijden. Een spannend extraatje aan de competitie? Voor ons niet gelaten!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties