Mathijssen: 'Moeten 'onkans' ombuigen in meeval'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Mathijssen: 'Moeten 'onkans' ombuigen in meeval'
Foto: © SC

Jacky Mathijssen toonde zich na de zuinige zege tegen FC Brussels een tevreden trainer met de drie punten, maar de Limburger bleef ook niet blind voor de moeilijkheden die zijn manschappen ondervinden om de bal in doel te krijgen.

"We hebben genoeg kansen gehad om een aantal doelpunten te maken -op een cijfer wil ik me deze keer niet vastpinnen-, maar toch zit je bang af te wachten op het laatste fluitsignaal. Dat is het enige minpunt vandaag, maar die onkans is iets dat zich de laatste weken manifesteert en vandaag bevestigd wordt. Dat is deels pech, maar je krijgt ook niet altijd wat je verdient", verwees Mathijssen subtiel naar de strafschopfases van Dusan Djokic. "Zo hebben we tijdens het kampioenschap al een paar keer punten verloren. Maar de prestatie van vandaag moet mijn mensen op weg zetten om die onkans om te zetten in meeval."
 
Niet naar onderen kijken
 
Na de zege van Standard op vrijdag is de Brugse driepunter heel belangrijk om de titeldromen levendig te houden. "Ik ben niet ontgoocheld dat Standard gewonnen heeft. Wij kunnen daar toch niets aan doen. Als zij alles winnen, moeten we ons daar bij neerleggen. We kunnen daar geen actieve rol meer in spelen. We weten wat we moeten halen om nog mee te doen voor de titel en zolang dat mogelijk is, moeten we ook niet naar de ploegen onder ons kijken."
 
Mathijssen gaf tegen FC Brussels Daniël Chavez de voorkeur op Wesley Sonck. "Dat mag jullie niet verrassen. Ik probeerde Wesley vandaag te beschermen. Chavez heeft iets onvoorspelbaars. Het is een speler waarvan je weet dat hij het kan, maar je weet niet altijd of hij het gaat doen. Ik heb hem tijdens de rust aangespoord om meer te doen met zijn kwaliteiten en dat heeft hij goed opgepikt. Jammer dat hij dat niet heeft kunnen verzilveren met een doelpunt. Dat had hij zeker verdiend." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties