Sollied: 'Afscheid nemen met bekerwinst'

Philippe Crols
| 0 reacties
Sollied: 'Afscheid nemen met bekerwinst'
Foto: © SC

Wat al een tijdje in de lucht hing is dinsdag ook bevestigd: Trond Sollied gaat volgend seizoen Heerenveen coachen. De Noorse trainer wil in Gent echter wel in schoonheid afscheid nemen.

"Ik zou graag afscheid willen nemen met bekerwinst. De wedstrijd in Luik heeft voor een goede uitgangspositie gezorgd. Standard won ook nog niet van ons dit seizoen, maar het wordt tijd dat we ook eens van de Rouches winnen", sprak Sollied.

Ook kijkt de Noor al uit naar zijn werk bij Heerenveen. Zoals het Sollied past gaat hij er met bijzonder veel ambitie naartoe. "Ik kom niet naar Friesland om vierde te worden", klonk het veelzeggend. "Ik vergelijk Heerenveen met AA Gent. Het is een stabiele subtopper die zich tussen de toppers kan nestelen. De club is ambitieus en er is veel kwaliteit aanwezig."

Sollied sprak zich ook uit over het play-off-systeem in het Nederlandse voetbal. "Dat trekt werkelijk op niets. Je kan een goed seizoen zomaar in een wedstrijd verspelen. Play-offs horen niet thuis in het voetbal, wel in het ijshockey."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties