Nieuws uit Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Nieuws uit Antwerpse tweede provinciale
Foto: © SC

In de tweede provinciale nadert het competitie-einde ook. Nog drie speeldagen zijn er te gaan. Voetbalkrant zet de gebeurtenissen van de afgelopen week op een rij.

Tweede provinciale A:

Antonia:
-Antonia pakte immens belangrijke punten door met 2-0 te winnen van ’s Gravenwezel. Nu heeft de ploeg 31 punten en daarmee staat het nog altijd wel op een degradatieplaats. Het zal wel bijzonder spannend blijven tot op het einde. Ekeren, de voorlaatste, heeft dertig punten terwijl de tiende, Mariaburg, maar twee puntjes meer heeft.

Ekeren:
-In de strijd om de degradatie pakte Ekeren weliswaar een punt op Zandvliet, maar nagenoeg alle concurrenten deden minstens even goed. Ekeren is nu voorlaatste en speelt komend weekend tegen Ternesse.

-Tegen Zandvliet scoorde de jonge Joren Dingemans het doelpunt van de bezoekers en niet Jelle Janssens.

Vosselaar:
-Vosselaar pakte knap een punt tegen titelkandidaat Ternesse. De degradatie blijft echter wel om de hoek loeren. In de slotfase van de partij werd doelman De Beck uitgesloten.

Bron: www.kvvvosselaar.be

SC Merksem:
-De club is nog op zoek naar duiveltjestrainers voor volgend seizoen.

-Op bezoek bij Sint-Jozef werd er niet gewonnen. Merksem beëindigde de partij ook met negen mensen. Vannuten en Peeters werden uitgesloten.

-Op vrijdag 18 april organiseert de club een quiz. Voor een ploeg betaalt u 15 euro en men kan maximum met zes personen per ploeg deelnemen. Voor verdere info verwijzen we u door naar de clubwebsite.

Bron: www.kmerksemsc.be

Kaart:
-Kaart blijft ondanks het gelijkspel aan de leiding in de derde periode. Ternesse kon namelijk ook niet winnen. Kaart gaf tegen Merksplas de zege in de slotfase wel uit handen.

Ranst:
-Ranst nadert tot op drie punten van leider Ternesse. Het blikte Poppel in met 5-2. Zo is die club meteen ook uitgeteld in de titelstrijd.

Ternesse:
-Ternesse heeft de kans laten liggen om alleen aan de leiding te komen in de derde periode. Het blijft dankzij een gelijkspel op bezoek bij Vosselaar wel aan de leiding. Ranst nadert wel tot op drie punten.

Sint Jozef:
-Sint Jozef pakte in de degradatiestrijd een punt tegen SC Merksem. Het staat nu twaalfde, maar de kloof met de degradatieplaatsen is te verwaarlozen.

Merksplas:
-Merksplas trok voor volgend seizoen aanvaller Steve Adriaenssens aan. Hij komt over van Brecht.

Gooreind:
-Dankzij de ruime 0-3-winst op bezoek bij rode lantaarn Vrij Arendonk kan Gooreind weer wat vrijer ademen onderin.

Poppel:
-Poppel zal geen kampioen worden dit seizoen. Het verloor met 5-2 op het veld van Ranst en staat nu al zeven punten achter op Ternesse.

Maccabi:
-Maccabi pakte nog een punt tegen Mariaburg. De bezoekers liepen uit tot 0-2, maar Maccabi kon dankzij twee goals van Karlberger toch nog een puntje pakken.

-De Coster voetbalt volgend jaar voor het gepromoveerde Zwijndrecht.


Tweede provinciale B:

Herentals: .
-Herentals heeft de leiding in de derde periode verspeeld. Na de zege van Oosterzonen en het gelijkspel van Herentals tegen Walem staat Oosterzonen nu aan de leiding.

-Goran Miljanovic is overleden. Hij speelde bij Lierse, maar ook bij  VC Herentals. De man werd 52 jaar.

Bron: http://users.pandora.be/apolicum/websamba.htm

Oosterzonen:
-Oosterzonen blijft op plaats twee staan na een 0-3 zege op bezoek bij RH Sportief. De club staat wel aan de leiding in de derde periode dankzij het puntenverlies van Herentals.

Rapid Leest:
-Rapid blijft met nog drie speeldagen te gaan aan de leiding. Het behield zijn leidersplaats na een ruime 5-0-zege tegen rode lantaarn Grasheide.

Grasheide:
-Rode lantaarn Graheide degradeert aan het einde van het seizoen en kreeg nog op z’n kop van leider Leest: 5-0.

Zelf regionaal nieuws melden? Eindredactie@voetbalkrant.com Voetbalkrant zoekt nog altijd vaste clubcorrespondenten. U kan zich melden op bovenstaand e-mail-adres.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties