Anderlecht en Cercle kunnen Club onder druk zetten

Anthony Van der Planken
| 2 reacties
Anderlecht en Cercle kunnen Club onder druk zetten
Foto: © SC

Zaterdagavond staan er naar goede gewoonte weer zes eersteklassewedstrijden op het programma. In enkele duels gaat het nog om de knikkers.

Zo trekt STVV naar Anderlecht. De Kanaries moeten winnen, willen ze de degradatie nog een weekje uitstellen. Mission impossible, want zelfs na de nederlaag op Sclessin blijft Anderlecht de torenhoge favoriet. In de strijd om de tweede plek kan paars-wit zich geen puntenverlies veroorloven.

Uitstel van executie, dat is niet meer voor FC Brussels weggelegd. De club van Johan Vermeersch verloor vorige week zijn laatste hoop op het behoud. De Brusselaars hopen nu in stijl afscheid te nemen van eerste, maar met een verplaatsing naar Genk voor de boeg is dat allesbehalve evident.

Cercle Brugge is nog steeds niet uitgeschakeld in de strijd om Europees voetbal. De ploeg van Glen De Boeck kan Club Brugge en Anderlecht de komende weken nog stevig onder druk zetten, op voorwaarde dat het de moeilijke verplaatsing naar Moeskroen succesvol afrondt.

Ook Germinal Beerschot hoopt stiekem nog op een betere rangschikking. De Antwerpenaren hopen het seizoen na de gemiste bekerfinale toch nog in stijl af te sluiten. Wie weet zit er zelfs nog een Intertoto-ticket in. Puntenverlies op Bergen is daarom absoluut uit den boze.

Dender en Zulte Waregem strijden in het Florent Beeckmanstadion enkel nog om de eer. Hetzelfde geldt voor KV Mechelen, dat Westerlo ontvangt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties