Sfeermaker krijgt eeuwige roem !

Sandro Di Pietro
| 68 reacties
Sfeermaker krijgt eeuwige roem !
Foto: © SC

Germinal Beerschot trok afgelopen weekend naar Bergen, waar het voor de supporters een eerder zwarte avond werd door het overlijden van Maarten De Smedt.

Germinal Beerschots voetbalavond werd zaterdag overschaduwd door een dramatische gebeurtenis. Tijdens de trip naar Bergen met de supportersbus werd Maarten De Smedt, één van de oprichters van de sfeergroep Armata Viola, het slachtoffer van een hartstilstand. De opgetrommelde dokters en ambulancemensen probeerden Maarten op de bezoekersparking van het Stade Tondreau nog te reanimeren. Hij werd in stabiele, maar zeer kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen, waar hij even later overleed. Maarten is gestorven zoals elke veldheer in het oude Rome zijn dood zou willen ensceneren.  Op weg naar Bergen om samen met zijn makkers Germinal Beerschot aan te moedigen werd de  hartaanval op de bus deze levenslustige 27-jarige jongeman fataal.

Maarten was een dromer die samen met een aantal kameraden Armata Viola in mei 2005 oprichtte . In mei 2005 werd niet alleen de eerste beker in de recente fusieclubgeschiedenis gewonnen, maar werd Armata Viola afdoende op de kaart gezet door duizenden vlaggen uit te delen aan de supporters en er een waar festijn van te maken. Zij introduceerden in het Vlaamse land, de Italiaanse sfeerbeelden. Talrijke acties werden in de loop van de jaren ontwikkeld, die steeds vriend en vijand verbaasden door de combinatie van inzet , creativiteit en het typisch Antwerps cynisme.

Maarten droomde van SFEER.  Talrijke meetings werden bij pot en pint belegd om een rubriek te maken op Voetbalkrant met sfeernieuws.  Maarten droomde ervan de sfeer en liefde voor Beerschot uit te dragen aan zijn discipelen in VAK I en verder!  Steeds informeerde hij ons over het nieuws van Germinal Beerschot en de nieuwste acties van Armata Viola.

Voetbalkrant.Com wil dan ook sterk zijn medeleven betuigen aan zijn familie, vrienden, Armata Viola en de ganse Beerschot-familie.  Maarten zal geen beter afscheid kunnen krijgen dan nu zaterdag op het Kiel
tijdens de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen waar allen op gepaste wijze afscheid zullen nemen van Maarten.
Bekijk hier het filmpje



Door Manuel Gonzalez en Sandro Di Pietro
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties