Staelens kan Cercle aan Europese licentie helpen

Staelens kan Cercle aan Europese licentie helpen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lorenzo Staelens verlaat aan het einde van het seizoen SV Roeselare en gaat aan de slag als (assistent)-trainer bij Cercle Brugge. De ex-international tekende een contract tot 2011.

Sinds begin dit seizoen was Lorenzo Staelens hulptrainer van Dirk Geeraerd bij SV Roeselare. Aan het einde van deze competitie ruilt de ‘Lorre’ de ene West-Vlaamse ploeg voor de andere. Hij trekt naar Cercle Brugge om er min of meer dezelfde functie als bij Roeselare uit te oefenen. Het contract loopt af medio 2011.
 
Staelens zal bij groen-zwart aan de zijde van Ronny Desmedt fungeren als assistent van technisch directeur Glen De Boeck. De komst van Staelens is handig met het oog op Europees voetbal. De voormalige Club- en Anderlechtspeler beschikt, in tegenstelling tot Desmedt en De Boeck, wel over het vereiste UEFA Pro Licensediploma om als ploeg Europees te mogen spelen.
 
De ex-Rode Duivel trainde eerder al Moeskroen en Eendracht Aalst en was sportleider bij KV Kortrijk. In 1999 won hij de Gouden Schoen. Cercle, de vierde in de stand, komt nog steeds in aanmerking voor Europees voetbal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties