Rode Duivelinnen op weg naar EK-barrages

viki meeuwis

De Belgische nationale vrouwenploeg presteert op dit moment beter dan de heren. Dat blijkt uit de laatste resultaten die hen naar de tweede plaats in hun poule van de voorronde voor het EK 2009 in Finland leiden.

Na het gelijkspel van vorige week woensdag in Maasmechelen tegen Nederland ging voorbije zondag in het Waalse Ath ook Zwitserland voor de bijl met 3-1. De Rode Duivelinnen kwamen redelijk vroeg in de wedstrijd op voorsprong via een doelpunt van Femke Maes na een foutje achteraan bij de Zwitsers. Even later maakte Zwitserland toch nog gelijk via Vanessa Bürki, die in Duitsland bij Bayern München speelt.

De tweede helft zat aanvankelijk op slot, maar twee minuten voor tijd trapte Femke Maes vanuit een vrije trap haar tweede doelpunt tegen de netten en nog een minuut later werd het zelfs nog 3-1 via Janice Cayman. (AN)