Zege tegen Wintam baat niet voor Rochus Deurne

Philippe Crols

Rochus Deurne mag zich opmaken voor een nieuw seizoen derde provinciale. Het slaagde er niet in om de 0-2-nederlaag van de heenmatch tegen Wintam ongedaan te maken.

Rochus Deurne leek in derde provinciale lange tijd op weg naar de titel, maar de laatste rechte lijn was er teveel aan. De slechte periode werd vorige week in eigen huis doorgetrokken tegen Wintam, want er werd met 0-2 verloren. Rochus stond dus voor een loodzware taak, maar begon wel goed op bezoek bij die andere derde provincialer.

Na twintig minuten bracht Heylen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. De vreugde was maar van korte duur. Wintam kwam tien minuten later namelijk alweer langszij. Bevers maakte gelijk.

Toch zag het er aan de rust nog redelijk goed uit voor Rochus Deurne. Na een eigen doelpunt van De Buyser stond het namelijk 1-2. De ploeg uit Deurne had vervolgens aan een goal genoeg om zich te kwalificeren voor de finaleronde.

In de tweede helft gingen de bezoekers dan ook op zoek naar de bevrijdende goal. Enkele keren waren ze er ook dichtbij, maar Wintam bleef uiteindelijk overeind en maakt zich nu op voor een dubbele confrontatie tegen Brasschaat.