Duizenden mensen op begrafenis Sterchele

Mathias Dumarey
| 7 reacties
Duizenden mensen op begrafenis Sterchele
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Deze ochtend is in de Luikse randgemeente Alleur afscheid genomen van François Sterchele. Duizenden mensen waren naar de kleine kerk afgezakt om de spits van Club Brugge een laatste eer te betuigen.

Er zouden zo'n drie à vierduizend mensen in Alleur zijn om de laatste reis van François Sterchele mee te beleven. Iedereen was in het wit zoals de moeder van Sterchele, Marlène Boonen, had gevraagd. De Belgische voetbalwereld was massaal aanwezig. Spelers van Club Brugge droegen de bruine kist met de vlag van het team binnen in de kerk.

Naast Club Brugge stuurde ook Germinal Beerschot, de ex-club van Sterchele, een delegatie. Timmy Simons (ex-Club Brugge) was er als vertegenwoordiger van de Rode Duivels. Ook de voetbalbond en vrienden zoals Logan Bailly en Olivier Renard waren aanwezig.

François Sterchele zal na de eucharistieviering overgebracht worden naar het crematorium waar de naaste familieleden van hem in intieme kring afscheid zullen nemen. Zijn as zal uiteindelijk niet verstrooid worden, maar in een urn bijgezet worden op het kerkhof van Alleur.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties