Profliga wijkt niet voor Telenet

Anthony Van der Planken
| 11 reacties
Profliga wijkt niet voor Telenet
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Profliga is niet ingegaan op de vraag van Telenet om de procedure voor de verkoop van de televisierechten aan te passen of uit te stellen. Dat betekent dat de telecomreus wellicht niet mee zal bieden op de televisierechten.

Afgelopen week maakte Telenet bekend dat het onder de huidige voorwaarden niet zou meebieden op de televisierechten van de Belgische Jupiler League. Die aankondiging volgde op protest volgde op een beroepsprocedure van Belgacom tegen een beslissing van de Raad voor de Mededinging, waardoor Telenet niet zeker is of het de rechten exclusief kan uitbaten. Eind mei zal de Raad voor de Mededinging zich uitspreken over de eventuele schrapping van die beschikking, maar de televisierechten worden al op 19 mei toegewezen.

Telenet voerde daarom de druk op de Profliga vorige week stevig op. Het kondigde aan niet te zullen meebieden als het geen zekerheid heeft over de al dan niet exclusiviteit van de rechten. De Profliga gaat echter niet in op die beslissing. Het wijzigde de procedure niet, en stelde ze ook niet uit. Op 19 mei valt dus de beslissing.

De kans dat Telenet niet mee zal bieden, is dus bijzonder groot. Tenzij de telecomreus alsnog zijn woorden inslikt, lijkt concurrent Belgacom goed op weg om zijn huidige contract met drie jaar te verlengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties