Winst voor Namen en Wezet

Rombaux Gunther
| 1 reacties

Donderdagavond werden in derde klasse de heenwedstrijden van de eindronde afgewerkt. Namen en Wezet sloten hun partij winnend af en mogen dromen van een finaleplaats.

Het werd voor KV Turnhout een moeilijke avond in het Stadspark want het liet zich in de eerste helft verrassen door een sterk spelend Namen. De tweedeklasser kwam op het kwartier al op voorsprong via een doelpunt van Sbaa, die de onzuiverheden in de lokale verdediging afstrafte. Na een half uur spelen verdubbelde Copel de voorsprong, even later zorgde hij met zijn tweede van de avond voor een comfortabele 0-3 voorsprong. Turnhout, dat er gedurende de eerste helft niet aan te pas kwam, moest nu op zoek naar één of meerdere doelpunten wou het in de terugmatch niet kansloos geacht worden. Op slag van rust slaagde Turnhout er toch eens in om naar voor te trekken, waarna Van Vlasselaer doelman Habran omzeilde en de eerredder kon binnen leggen. Na de rust kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd maar Namen controleerde de wedstrijd. Turnhout kreeg nog enkele pogingen via Boeckx en Van Vlasselaer maar doelman Habran bracht telkens redding. Er wacht Turnhout een ontzettend moeilijke opdracht in de terugmatch om alsnog een finaleplaats af te dwingen.

Eendracht Aalst  begon na zijn ruime winst uit zijn voorgaande duel met veel vertrouwen aan de wedstrijd tegen Wezet. Het nam in de aanvangsminuten het meeste balbezit voor zijn rekening maar kwam na zeven minuten spelen ongelukkig op achterstand. Een hoekschop voor Wezet werd door Brncic tot ieders verbazing rechtsreeks aan de eerste paal binnen getrapt. Aalst was even aangeslagen maar kwam rond het kwartier wat beter in de wedstrijd en versierde enkele goeie kansen via Troch en Arnold, beide pogingen gingen echter over. Tien minuten voor de rust kwam Aalst verdiend langszij, een hoekschop werd door Seminck naar doel gekopt en Lord was goed gevolgd om de bal binnen te knallen. Lang duurde het Aalsterse feestje echter niet, want twee minuten later deed Brncic zijn actie van het eerste doelpunt nog eens over. Hij lepelde een nieuwe hoekschop tegen de tweede paal en Nazatto tikte de rebound in doel. Wezet kwam nog eenmaal dicht bij een doelpunt maar hierna trok Aalst ten aanval. Troch ging zijn kans met een geplaatst schot maar doelman Cousin bracht knap redding. Twintig minuten voor tijd kreeg Aalst de kans op de gelijkmaker na handspel in de zestien, Troch nam plaats achter de bal maar knalde de elfmeter staalhard tegen de binnenkant van de staak. Aalst kwam nog tweemaal dicht bij de gelijkmaker via Troch en Lord maar kende geen succes in zijn pogingen. De Ajuinen moeten hierdoor zondag minstens twee keer scoren om door te stoten tot de finale.