Sionko: 'Turkije heeft geen topelftal'
Nico Wieme
| 0 reacties
Sionko: 'Turkije heeft geen topelftal'
Foto: © SC

In groep A gaat alle aandacht naar de Portugese superster Cristiano Ronaldo, maar wie de wedstrijden goed analyseerde, moet ongetwijfeld ook bij de Tsjech Libor Sionko terechtgekomen zijn.

Libor Sionko (foto) is de rechter offensieve middenvelder van Tsjechië. In de voorbije jaren heeft hij zich in de nationale ploeg in de kijker gespeeld. Sionko is met zijn 32 lentes een laatbloeier in het internationale voetbal. In de WK-selectie van 2006 kwam hij eerder toevallig terecht omdat Vladimir Smicer zich geblesseerd had. Ondertussen is Sionko een vaste waarde in de ploeg van Karel Brückner. De speler van FC Kopenhagen speelde ondertussen al 32 interlands waarin hij goed was voor zeven doelpunten.
 
Sionko steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. “Het is voor Tsjechië heel belangrijk om de kwartfinales te bereiken op dit EK. Dat was altijd al ons doel”, aldus de middenvelder in het Duitse voetbalblad Kicker. “De kwartfinales moeten de eerste stap zijn richting finale.”
 
Tsjechië speelde tegen Portugal met Milan Baros in de spits veel vlotter dan de match daarvoor met Jan Koller. “Het is een ander soort voetbal dat we zonder Koller spelen”, zegt Sionko. “Ook met hem spelen we sterk. Zowel Baros als Koller zijn belangrijk voor ons. In welke mate hangt van onze tegenstander af. Ook de tactiek die coach Brückner geschikt vindt.”
 
Sionko gelooft volop in de kansen van Tsjechië tegen Turkije. “We hebben de wedstrijd van de Turken tegen Zwitserland gezien. Turkije heeft een goede ploeg, maar geen topelftal. Ik meet ons een goede kans op de kwartfinales toe”, besluit de Tsjechische international.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties