Twee Franse veteranen nemen afscheid

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Twee Franse veteranen nemen afscheid
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lilian Thuram en Claude Makelélé hebben gisteren hun laatste wedstrijd voor het Franse nationale elftal gespeeld. Dat maakten beide spelers bekend na de uitschakeling op het EK.

Claude Makelélé, stofzuiger bij Chelsea FC, speelde in totaal 71 interlands voor de Franse nationale ploeg en kon daarin geen enkele keer scoren. Na het Euro 2004 stopte Makelélé ook heel even om voor de nationale trots te voetballen, maar hij kwam daarna op zijn stappen terug. Ook na de verloren WK-finale in 2006 wilde Makelélé zich van dan af enkel op het clubvoetbal concentreren, maar bondscoach Raymond Domenech kon hem toch overtuigen door te gaan tot het Euro 2008.

Ook Lilian Thuram vindt het tijd om te stoppen bij Les Bleus. De verdediger speelde maar liefst 142 interlands, twee keer zoveel als Makelélé. Tegen Italië kwam Thuram gisteren niet in actie. Hij was overigens de enige speler in de selectie die tien jaar geleden de wereldtitel pakte ten koste van Brazilië. 

Volgens verschillende Franse media zal ook Thierry Henry eerstdaags zijn afscheid aankondigen aan de nationale ploeg. De 30-jarige spits van FC Barcelona zou zich volledig aan zijn club willen wijden en de groeikansen van Karim Benzema en Bafétimbi Gomis niet willen belemmeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties