Sammer is kandidaat-bondscoach in Tsjechië

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Sammer is kandidaat-bondscoach in Tsjechië
Foto: © SC

Karol Brückner is geen bondscoach van Tsjechië meer. De oefenmeester had al voor het EK gezegd dat hij niet zou doorgaan. De Tsjechische voetbalbond is al volop op zoek naar een opvolger en daarbij valt de naam van de Duitser Matthias Sammer.

Bij Tsjechië hebben ze momenteel drie kandidaat-bondscoaches op papier staan en één daarvan is Matthias Sammer. Voor de oud-international komt die belangstelling op een wat vervelend moment. Op dit ogenblik is Sammer de technisch directeur van de Duitse voetbalbond (DFB) en enkele weken terug heeft hij zijn contract bij de DFB verlengd tot 2013.

Sammer heeft in zijn trainerscarrière gewerkt bij Borussia Dortmund (2000-2004) en bij VfB Stuttgart (2004-2005). Naast Sammer zijn er nog twee kandidaten: Petr Rada, de voormalige rechterhand van Karol Brückner, en Ivan Hasek die momenteel bij een Saoedische club aan de slag is.

Brückner heeft er een succesvolle termijn opzitten bij de Tsjechen. In 2002 liep hij het WK nog mis na verlies in de barrages tegen België, maar op het EK 2004 werd de halve finale gehaald. Tijdens dit EK strandde Tsjechië in de groepsfase na een dramatische wedstrijd tegen Turkije.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties