Schotte over Buffel: ‘Waarschijnlijk vinden we elkaar wel’

Schotte over Buffel: ‘Waarschijnlijk vinden we elkaar wel’
Foto: © SC

Zoals we gisteren al konden melden bestaat de kans dat we Thomas Buffel volgend seizoen aan het werk zien in Brugge, de speler van Glasgow Rangers zou namelijk op het punt staan om tot een akkoord te komen met de revelatie van het voorbije seizoen.

Een overstap van het grote Glasgow Rangers naar het relatief bescheiden Cercle Brugge zou opmerkelijk zijn, en toch weer niet. Buffel genoot namelijk zijn opleiding bij groen-zwart. “Die band met Cercle is altijd gebleven. Thomas heeft de ambitie opnieuw zijn oude niveau te halen en is daarom bereid in zichzelf te investeren. En waar kan hij dat beter dan in een omgeving die hij kent? Thomas is een verstandige speler: het is net die reden die hem motiveert om financieel in te leveren. Op die manier wordt hij een haalbare kaart voor Cercle, want in normale omstandigheden kunnen we nooit een speler zoals Thomas binnenhalen”, vertelt voorzitter Frans Schotte.
 
Toch is een overgang van Buffel nog niet zeker, zo zou Glasgow Rangers nu toch een transfersom willen ontvangen en is er nog geen akkoord tussen Cercle en Buffel omtrent de som die de speler krijgt bij een eventuele doorverkoop. “Dat zijn allemaal puntjes waar nog over gesproken wordt. Binnen één of twee dagen zal er duidelijkheid zijn. Maar waarschijnlijk vinden we elkaar wel. Dat ik toch nog met enige voorzichtigheid spreek, is omdat er op het laatste nippertje altijd nog iets kan verkeerd lopen”, is Schotte hoopvol.
 
Thomas Buffel zelf heeft zich intussen gemeld op de eerste training van Glasgow Rangers, maar toch staat onze landgenoot zeker niet weigerachtig tegenover een nieuw avontuur bij Cercle. “Ik sta open voor alle voorstellen en zeg zeker niet ‘neen’ tegen Cercle” laat de voormalige Rode Duivel weten.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties