Club haalt in slotkwartier nog zwaar uit

Nico Wieme
| 20 reacties

Club Brugge won vrijdagavond met 3-8 tegen de Oost-Vlaamse eersteprovincialer Eendracht Aalter. Een opvallende rol was weggelegd voor Roy Meeus. De beloftevolle speler loodste Club met drie assists in het slotkwartier naar een riante zege.

Na 45 minuten prijkte een voor Club Brugge magere 1-2-ruststand op het bord. Niet dat Club het moeilijk had tegen de eersteprovincialer, maar het doelkader hield Karel Geraerts (tweemaal) en Wesley Sonck van een hogere score. Bovendien werd een kopbalpoging van de Ninovieter van de lijn geveegd.

Blauw-zwart had 20 minuten nodig om de thuisdefensie te ontgrendelen. Ronald Vargas maakte een actie, bediende Ivan Leko die op zijn beurt Sonck het openingsdoelpunt aanbood. Nog geen vijf minuten later was alles te herdoen. Vlak voor rusten besloot Nabil Dirar na een mooie solorun op de Aalterse doelman. De goed gevolgde Sonck was er echter als de kippen bij om zijn tweede van de avond binnen te schieten. Zo mocht Club met een krappe voorsprong de rust in.

Na de kampwissel verscheen Club met een fel verjongd elftal aan de aftrap. De youngsters toonden wat zij in hun mars hebben. Voor het uur legde Brecht Capon af voor de goedgevolgde Roy Meeus die de 1-3 scoorde.

Aalter beet fel van zich af en knokte zich tot op gelijke hoogte van Club. Een licht toegekende strafschop en een dekkingsfout lagen aan de basis van een 3-3-tussenstand bij het ingaan van het slotkwartier.

Het was een bedrijvige Meeus (foto links) die zijn ploegmaats op sleeptouw nam en met drie assists naar een logische 3-8-overwinning loodste. Dusan Djokic lukte een hattrich, Daniel Chavez en Capon zorgden voor de overige doelpunten.