Dinsdag D-day voor Clubstadion?

Nico Wieme
| 13 reacties
Dinsdag D-day voor Clubstadion?
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Dinsdag komt de Task Force samen, die zich uitspreekt over het stadiondossier van Club Brugge. Precies op de dag dat blauw-zwart hoopt om groen licht te krijgen voor het project in Loppem, komen België en Nederland samen om de WK-kandidatuur te bespreken

D-day
Is dinsdag 15 juli D-day voor Club Brugge? De West-Vlaamse club hoopt in ieder geval van wel. De Task Force brieft morgen de Vlaamse Regering over het stadionproject van Club. Op dezelfde dag treffen vertegenwoordigers van België en Nederland elkaar in Breda voor een eerste voorbereidende vergadering met het oog op de kandidatuur voor het WK van 2018. In 2011 beslist de Wereldvoetbalbond (FIFA) aan wie de organisatie toegewezen wordt.
 
Ook Clubpreses Michel D’Hooghe zal daar, als voormalig voorzitter van Euro 2000 en als lid van het Uitvoerend Comité van de FIFA, aanwezig zijn. De Clubfamilie hoopt dat deze vergadering een duw in de rug mag zijn voor het stadionproject, zeker nu de timing in het dossier zo cruciaal wordt.
 
Infrastructuur
Een van de agendapunten op de vergadering in Breda zal de infrastructuur zijn. Voor de Nederlanders zal er inzake accommodaties geen enkel probleem zijn. Na Euro2000 rezen er zowel in de Ere- als de Eerste Divisie nieuwe voetbaltempels als paddenstoelen uit de grond. Voor België wordt dat agendapunt een ramp. Ons land beschikt momenteel niet eens over een stadion dat aan de normen voldoet om een Europese finale te mogen organiseren. Plannen zijn er genoeg, maar de politieke instanties in ons land nemen maar geen beslissingen.
 
Timing cruciaal
Club Brugge wil absoluut de trein niet missen. “In het kader van het nieuwe stadion in Brugge is iedereen het er over eens dat een nieuw stadion, met 40.000 plaatsen, een absolute en dringende noodzaak is. De problematiek van locatie en financiering, en de positie ter zake van Club Brugge, zijn alom bekend”, staat te lezen op de Clubwebsite.
 
“De timing wordt nu cruciaal”, laat de blauw-zwarte site verder weten. “Om in aanmerking te komen voor het WK 2018 dient vóór eind 2010 een bouwvergunning te worden voorgelegd aan de FIFA. Het is utopisch te geloven dat die deadline nog haalbaar is voor eventuele alternatieve projecten in Brugge die nu ter tafel komen. Het project van Club Brugge is klaar, de locatie en de financiering zijn duidelijk.” Club vreest dat België en Nederland het WK aan hun neus zien voorbijgaan, als onze politici niet dringend in actie schieten inzake nieuwe stadions.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties