Proto: 'Ik wil definitief weg'

Nico Wieme
| 0 reacties
Proto: 'Ik wil definitief weg'
Foto: © SC

Ariël Jacobs heeft de hiërarchie van de Anderlechtdoelmannen voor komend seizoen al in zijn hoofd, maar maakt die nog niet bekend. Silvio Proto lijkt in ieder geval al te weten hoe laat het is, want de Waal wil andere oorden opzoeken.

Eind juni liet Silvio Proto nog weten dat hij graag bij Anderlecht zou blijven. Daar lijkt verandering in gekomen te zijn, nu trainer Ariël Jacobs zijn hiërarchie bij de doelmannen van paars-wit in gedachten heeft. Toch wil de Diegemnaar pas woensdag zijn beslissing bekendmaken. “Wie woensdag speelt tegen BATE, is nummer één voor dit seizoen.”
 
Zitka nummer één
Hoewel Jacobs nog geen namen genoemd heeft, trekt Proto hieruit zijn conclusies. Hij wil weg bij Anderlecht, en liefst definitief. “Als je een beetje logisch denkt, zal het zo zijn dat Daniel Zitka woensdag speelt.”
 
Proto licht zijn vermoeden toe. “Vorige dinsdag heeft Herman Van Holsbeeck mij bij zich geroepen. ‘We moeten een oplossing vinden voor jou’, zei hij. Dat zegt genoeg: als ik nummer één zou worden, moet er geen oplossing gevonden worden.”
 
Definitieve transfer
De 25-jarige doelman dringt bij paars-wit aan op een definitieve transfer. “Uitlenen heeft weinig zin: als Zitka dan geblesseerd geraakt, kan een andere keeper zich opdringen als nummer twee. Een definitieve transfer lijkt me aangewezen. Er is belangstelling, vanuit Spanje én van meer dan één Belgische club”, aldus Proto.
 
Anderlechtmanager Van Holsbeeck betreurt dat Proto per se wil vertrekken, maar lijkt wel te willen meewerken aan een transfer. “Wij willen een oplossing: liefst uitlenen, eventueel met een optie tot aankoop. Maar wij willen Proto behouden. Hij blijft voor ons de man van de toekomst.”
 
Vijf miljoen voor Standard
Behoort een transfer naar Standard tot de mogelijkheden? “Dat Standard dan eerst vijf miljoen op tafel legt, dan kunnen we beginnen praten”, verwijst Van Holsbeeck fijntjes naar het bedrag dat de Rouches voor Milan Jovanovic eisten, toen de vicekampioen informeerde naar de Serviër.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties