Anderlecht en Standard ruziën over spelers

Nico Wieme
| 16 reacties
Anderlecht en Standard ruziën over spelers
Foto: © SC

Anderlecht en Standard vechten in de media een robbertje uit over de prijzen die beide clubs op het hoofd van bepaalde spelers kleven.

Volgens Het Laatste Nieuws zou Standard achter het aangekondigd vertrek van Silvio Proto zitten. "Maar als Standard een affaire denkt te kunnen doen omdat we in deze situatie zittten met Silvio, dan is het neen", zegt Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck. "Tenzij er geld op tafel komt." 

"Silvio blijft de toekomst van deze club", benadrukt Van Holsbeeck. "Daarom willen we hem uitlenen, met een aankoopclausule als men wil. In een aankoopclausule kan je ook zeven miljoen zetten. Op dit moment is er geen toereikende aanbieding. We hebben nog een maand om een oplossing te zoeken voor Silvio."

De Anderlechtmanager had dinsdag laten verstaan dat Standard Proto enkel kan kopen voor vijf miljoen euro, de prijs die zij voor Milan Jovanovic aan Anderlecht gevraagd hadden. Pierre François, algemeen directeur bij de Rouches, reageerde daarop ontstemd. "Ik weet niet waar Van Holsbeeck dat bedrag haalt. Anderlecht en Standard hebben tot dusver op geen enkel ogenblik onderhandeld over Jovanovic. Zelfs niet op het niveau Luciano D'Onofrio - Roger Vanden Stock", aldus François.

De sterke man van Standard maant Van Holsbeeck aan zijn mond te houden. "Het staat hem vrij de transferwaarde van Proto kenbaar te maken, maar ik zou het zeer op prijs stellen, mocht hij zich niet inlaten met onze spelers. Die vijf miljoen euro steunt nergens op. We hebben eerder al laten weten dat we Jovanovic niet laten vertrekken voor minder dan zeven miljoen euro en we zijn niet van gedacht veranderd", benadrukte François nog eens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties