Cercle vergeet alleen te scoren

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Cercle vergeet alleen te scoren
Foto: © SC

Cercle Brugge heeft een goede generale repetitie gehouden voor de competitieopener tegen bekerwinnaar Anderlecht. De groen-zwarte vereniging vergat echter te scoren tegen Real Valladolid. Eindstand: 0-0.

Cercle kreeg tegen de vijftiende uit de Primera Division – eerder deze week nog te sterk voor AA Gent – voldoende kansen om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen, maar de West-Vlamingen, en vooral Oleg Iachtchouk, slaagden er niet in om de bezoekende doelman te verschalken.
 
De Oekraïner kreeg drie grote kansen en had minstens één keer moeten scoren, maar de Cercle-spits vond twee keer het Spaanse sluitstuk op zijn weg naar doel en schoot de derde keer over. Serhiy Serebrennikov trof nog de paal en Thomas Buffel zag zijn poging op de lat stranden.
 
Buffel
 
De van de Rangers overgekomen middenvelder heeft nog veel werk voor de boeg, maar toonde bij vlagen dat hij groen-zwart een extra kan toevoegen. Tom De Sutter was ondanks zijn lange revalidatie opnieuw een belangrijke pion in de formatie van Glen De Boeck en zonderde meermaals zijn ploegmaats knap af. Als Cercle nu nog de weg naar de netten vindt, wacht de Brugse vereniging een aangename voetbaljaargang. (AN)
 
Opstelling Cercle Brugge: Bram Verbist, Frederik Boi, Denis Viane, Anthony Portier, Vuza Nyoni (73’ Wouter Artz), Arnar Viddarson, Sergiy Serebrennikov, Thomas Buffel (85’ Kristof Snelders), Tony Sergeant (64’ Honour Gombani), Oleg Iachtchouk (73’ Obidia) en Tom De Sutter (73’ Fernandez)
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties