K. Achterbroek VV haalt het van Beloeil

viki meeuwis

In de derde ronde van de beker van België vrouwenvoetbal was het voor het eerst dit seizoen de beurt aan tweedeklasser Achterbroek om in actie te komen. Tegenstander was het Waalse RUS Beloeil dat vorig seizoen van derde naar tweede nationale promoveerde

De eerste kans was voor de thuisploeg na een mooie combinatie schoot Lenny Oerlemans op doel. De Waalse keepster Cyrielle Everaey stond echter op de goede plek. Namens Beloeil schoot Madisson de Jong over het doel. Bij Achterbroek probeerde Helen Koch het met een vrije trap die tegen de onderkant van de dwarslat terecht kwam en terug het veld in ging. Sofie Kenis kon in de rebound goed doorkoppen tot bij Petra Roebben die makkelijk kon scoren, zo stond het 1-0 voor de thuisploeg. Beloeil bleef niet bij de pakken zitten en probeerde een aantal keer voor dreiging te zorgen. Het grootste gevaar kwam toen Virginie Huvelle uithaalde met een stevig schot en Sanne Van Den Buys redding moest brengen op de lijn. Verder gevaar kwam ervia ondermeer Mercier werd door de doelvrouw Ellen Vermeiren gered. Het bleef 1-0  tot aan de rust.

In de tweede helft volgde er een doelpuntenkermis volgen. Het werd 2-0 toen Helen Koch de flank afdweilde en de bal teruglegde naar Stefanie Leys die de bal hard binnenschoot. Even later volgde een voorzet van Petra Roebben tot bij Helen Koch die door de verdediging glipte en er 3-0 van maakte. De bezoeksters scoorden daarna de 3-1 via Virginie Huvelle. De partij was nog niet gedaan want het werd al even snel weer 4-1 via een tweede doelpunt van Helen Koch. In de slotfase zou Beloeil nog terugkomen tot 4-3 via Mercier en Herchuel maar daarbij bleef het en zo kwalificeerde Achterbroek zich verdiend voor de 16de finales van de beker.

Auteur: Kevin Van Hooydonck