'Alles doen voor 'Rode Duivel' Dirar'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
'Alles doen voor 'Rode Duivel' Dirar'

René Vandereycken selecteerde 25 namen voor de WK-interlands tegen Estland en Turkije. Opvallend was de naam van Nabil Dirar. De Belg van Marokkaanse origine mag volgens de FIFA-reglementen niet voor België uitkomen.

"Ik heb Dirar in de lijst opgenomen omdat hij duidelijk zijn keuze heeft uitgedrukt om voor ons te spelen", verduidelijkt de bondscoach. "Ik weet dat de problemen met de papieren niet geregeld zijn, maar we zullen alles doen om dat in orde te brengen."
 
Vandereycken moet nog drie namen schrappen om tot zijn definitieve selectie tekomen. Nabil Dirar wordt mogelijk één van de slachtoffers. "Zijn geval verklaart ook waarom ik vandaag een voorselectie van 25 voorleg", vertelt Vandereycken.
 
Tchité en Kompany
 
Naast Dirar zitten ook Mémé Tchité en Vincent Kompany in de selectie. Voor Tchité is het zijn eerste selectie. "We hebben vernomen dat hij in vorm zit. Hij is een toegevoegde waarde. Het is een ander type aanvaller, met meer snelheid. Dembele bijvoorbeeld is snel, maar hij vraagt de bal meer in de voeten."
 
"Kompany is zaterdag goed begonnen bij Manchester City. Hij heeft ook zijn zin getoond om het truitje van de Rode Duivels te dragen." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties