Genkse belofte scoort vijf maal in een helft

Philippe Crols
| 18 reacties

Het is een goed weekend geweest voor Racing Genk. Het A-elftal won in Zulte Waregem met 1-3 en vrijdag al hadden de beloften met 10-0 gewonnen van hun collega's uit Waregem. Een van de uitblinkers was Kevin De Bruyne.

Racing Genk begon aan de wedstrijd met het maximum van de punten. Hans Cornelis vierde zijn rentree en zou uiteindelijk zeventig minuten meespelen. Na goals van Marvin Ogunjimi en Jelle Vossen stond het aan de rust 2-0.

Na de pauze kwam Kevin De Bruyne Vossen vervangen. Dat ging niet onopgemerkt voorbij. Twee minuten na de rust scoorde hij een eerste maal. Daarna konden ook David Hubert en Cornelis de weg naar doel vinden.

Vervolgens nam De Bruyne weer over. In het tweede kwartier van de tweede helft trof hij twee maal raak. In de laatste tien minuten scoorde hij ook nog twee maal. Tussendoor had Christian Benteke de 8-0 gemaakt.