Nieuw omkoopschandaal in Belgische competitie?

Steurbaut Kersten
| 27 reacties
Nieuw omkoopschandaal in Belgische competitie?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speelt er zich een nieuw omkoopschandaal af in de Belgische competitie? Het federaal parket onderzoekt zes wedstrijden van voetbalclub Sint-Truiden na nieuwe berichten over omkoping in het seizoen 2007-2008.

Het gaat onder meer over de opzienbarende verliespartij van de Truienaars tegen Anderlecht, weten De Morgen en Het Laatste Nieuws. Tien minuten voor tijd stond Sint Truiden, dat in zware degradatienood verkeerde, nog 0-1 voor.
 
“En toen gebeurden de mirakels”, aldus STVV-voorzitter Roland Duchâtelet. “Vier doelpunten van Anderlecht in tien minuten, en allemaal even verdacht.”
 
Ook veel andere waarnemers verbaasden zich die avond over de late Brusselse doelpunten: twee leken buitenspel, een ander ging gepaard met handspel en bij de vierde treffer bleven de bezoekende verdedigers staan omdat ze meenden dat het spel nog niet was hervat.
 
Het wordt nog verdachter. Er is die avond zwaar gegokt op Anderlecht - Sint Truiden. Het is nog niet bekend over welke vijf andere wedstrijden het gaat. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties