Maes: 'Naar Genk voor een resultaat'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Maes: 'Naar Genk voor een resultaat'

Peter Maes toonde zich een uitermate tevreden trainer na de overwinning tegen Dender. "We hebben een heel verstandige en goede wedstrijd gespeeld."

"De ploeg heeft de voorbije twee wedstrijden heel veel vertrouwen opgedaan", zoekt Maes naar een oorzaak voor de transformatie van Malinwa. "Er zat vandaag heel veel diepte in ons spel en de spelers hebben optimaal geprofiteerd van de ruimte die hun backs ons hebben gegeven."
 
Rendement
 
"De eerste wedstrijden hebben we wat met onszelf geworsteld. We brachten leuk voetbal, maar er was geen rendement. Nu komt het team in vorm. We hebben drie wedstrijden met het mes tussen de tanden gespeeld. Als je dat kan koppelen aan goed voetbal, dan krijg je leuke wedstrijden."
 
Het tegendoelpunt was voor Maes geen minpunt, wel de manier waarop het komt. "Als je 4-0 voorstaat, ga je al wat meer leunen en kan er een tegendoelpunt vallen. We stonden maar wat te krasselen. Dan is het aan jongens als Wouter Vrancken om de ploeg wakker te schudden en moeten we niet wachten op een tegentreffer om terug wakker te schieten."
 
Resultaat in Genk
 
Volgende week moet Mechelen naar Genk. En Maes doet dat niet zonder ambitie. "We gaan er niet met open vizier naar, maar we gaan wel voor een resultaat te halen. Op dezelfde manier als vandaag." (AN)
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties