Analyse Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse tweede provinciale

Wat er afgelopen weekend allemaal in de Antwerpse tweede provinciale gebeurde, kan u allemaal terugvinden in de onderstaande analyse. Zo hebben we een aantal leiders in de B-reeks en verloor de leider in de A-reeks punten.

Tweede A

Kaart houdt leider Mariekerke van zege

Mariekerke is wat van zijn voorsprong kwijtgespeeld. Het kwam tegen Kaart niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Van den Broeck maakte de goal van Van Staeyen ongedaan.

Bonheiden liet de kans liggen om over Mariekerke naar de leiding te wippen. Het leed een eerder verrassende thuisnederlaag tegen Brasschaat dat dankzij die zege eventjes wat vrijer kan ademen. Cuypers maakte voor Brasschaat trouwens drie doelpunten.

SC Merksem profiteerde wel maximaal van de halve misstap van Mariekerke. Merksem voetbalde via onder andere drie goals van Moussaoui een 3-0-voorsprong bij elkaar tegen Tisselt. Dat team kwam nog terug tot 3-2, maar verloor uiteindelijk met 4-2. Vier van de zes treffers vielen in de laatste vijf minuten.

Schriek geeft rode lantaarn door

Schriek staat niet meer langer laatste. Het boekte afgelopen weekend zijn eerste zege van het seizoen tegen concurrent SK Wilrijk. De bezoekers namen een goede start en stonden bij de pauze 0-2 voor. Schriek vond aansluiting en in de laatste vijf minuten kon het nog twee maal raak treffen. SK Wilrijk is de nieuwe rode lantaarn.

Heikant en Wildert blijven onderaan sukkelen. Wildert ging vrij kansloos onderuit tegen Wavria (0-3). Wavria rukt op naar plaats vier. Heikant had ook al weinig in te brengen tegen Mariaburg. Vorige week scoorde Mariaburg nog drie maal in de derby tegen Kaart, tegen Heikant deed het nog beter (0-4).

We noteerden ook nog twee gelijke spelen. Gooreind zag een zege in Walem in de slotfase nog uit handen glippen terwijl Zanvliet en Leest elkaar in evenwicht wisten te houden.

 

Tweede B
 

Drie leiders in tweede B

Na zes speeldagen heeft de tweede provinciale B drie leiders met dertien punten. Zowel Vosselaar, Balen als Ranst brachten hun wedstrijd tot een goed einde. Ranst had een late goal van Goevaerts nodig om te winnen in Sint Jozef. Balen had in Olen eveneens genoeg aan een goal. Die werd gemaakt door Nevelsteen. Vosselaar maakte dan weer een achterstand goed tegen Rauw.

Antonia won nog altijd niet

Antonia en Poppel blijven in het sukkelstraatje zitten. Antonia kwam op bezoek bij RH Sportief maar liefst tot drie maal toe op voorsprong, maar moest toch nog een gelijkspel toestaan. Poppel kwam thuis niet verder dan een gelijkspel tegen Ezaart en won ook nog steeds niet .

Nijlen laat zege glippen

Nijlen heeft de kans gemist om samen met Merksplas te naderen tot op een punt van de leiders. Het kwam laat in de wedstrijd tegen Oud Turnhout op voorsprong. Helemaal op het einde scoorde Van Elven echter nog voor de bezoekers. Merksplas won dus wel. Het trok tegen Zwaneven met 3-1 aan het langste eind.

Ten slotte noteerden we ook nog winst voor Vorselaar in eigen huis tegen Linda Olen. Van der Schoot had met drie doelpunten een niet gering aandeel in de 3-1-zege.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties