Jabbeke schrijft geschiedenis

Rita De Meyer
| 1 reacties

Jabbeke won verleden week verdiend van Braine. Dit weekend beker van België met een thuismatch tegen de leider in 3de klasse Nimy-Maisières. We wisten niet wat te verwachten van deze wedstrijd, een uitschakeling was geen ramp want competitie is hoofddoel.

Jabbeke miste in vergelijking met vorige week Sarah Metsu, Lynnde Ketels en Isabelle Plaisier.

Eerste Helft

Jabbeke zette de wedstrijd goed in. Na 5 minuten een eerste kans voor de thuisploeg, Barbara Lezy mikte naast doel. Na 8 minuten een vrije trap van Nimy in de handen van Kizzy Van Brackevelt. In diezelfde minuut een knappe tegenaanval van Jabbeke, Lies Van Hamme met de pass tot bij Barbara Lezy die de actie mooi afmaakt met een schot hoog in doel en zo de 1-0 op het bord zette.

Na 13 minuten Helena Bonte tot bij Charlotte die haar schot zag gepakt door de Henegouwse keeper. Jabbeke kampeerde op de helft van de tegenstander maar had het moeilijk om door de 6-7mans verdediging van de bezoekers te komen.

Na 28 minuten Charlotte Verstraete tot bij Helena Bonte, haar schot ging naast het doel. In de 30ste minuut Lies Van Hamme met een schot naast doel. Na 34 minuteen een schot van Jolien Dewispelaere over het doel. In de 37ste minuut Helena met een schot in de handen van de keeper. Na 40 minuten een afvallende bal voor de voeten van Charlotte Verstraete, haar poging ging over het doel.

Laatste wapenfeit in de 1ste helft was voor Helena, de voorzet van Lies werd op de keeper getrapt.

Tweede Helft

Annelies Billiet kwam erin voor Helena Bonte. Zelfde spelbeeld na de rust, Jabbeke ging terug kamperen op de helft van de tegenstander maar speelde te traag om de verdediging meer uit verband te spelen.

Na 46 minuten een schot van Karen Devlieghere over doel. In de 55ste minuut een kopbal van Lien Sanders ook over het doel. Na 59 minuten een knappe actie van Charlotte en dito voorzet, Lies Van Hamme nam de bal in 1 tijd op de slof en trapte tegen de lat.

Na 64 minuten Lies tot bij Lien Sanders maar haar poging ging naast doel. Na 67 minuten kwam Vera Metsu in de ploeg voor Karen Devlieghere.

In de 76ste minuut een hoge bal van Vera Metsu op de ingevallen Kim Jacobs die de bal in 1 tijd binnenschoot en voor de bevrijding zorgde, 2-0. In de 79ste minuut een pass van Lies op Lien Sanders die een actie opzette en aflegde op Kim Jacobs die meteen haar 2de van de namiddag binnenlegde, 3-0. Nimy kwam een eerste keer opzetten in de 80ste minuut met een trap naast het doel. Na 86 minuten nog een schot van Vera Metsu naast het doel.Jabbeke miste in vergelijking met vorige week Sarah Metsu, Lynnde Ketels en Isabelle Plaisier.