Boussoufa plaatst vraagtekens bij Belgisch niveau De Bleeckere

Steurbaut Kersten
Boussoufa plaatst vraagtekens bij Belgisch niveau De Bleeckere
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mbark Boussoufa speelde geen goede eerste helft, maar was na de rust opnieuw beslissend. Een belangrijk doelpunt, vindt ook de ‘kleine prins van het Astridpark’, maar ook zijn aandacht ging naar de wedstrijdleiding.

"Niet evident om terug te komen als je al na vier minuten achter staat. Het is geen slecht resultaat, maar we hadden misschien meer verdiend na zo'n wedstrijd", reageert Boussoufa. "Met Biglia kregen we meer controle en meer steun en kwam ik meer in de wedstrijd."
 
Net na rust zorgde Boussoufa voor de belangrijke gelijkmaker. "Mijn derde van het seizoen, maar misschien de belangrijkste. Ik krijg de bal op het midden, speel de bal tot bij Frutos, ga zelf door en kan de voorzet van Legear binnenduwen. Legear en ik, we voelen elkaar goed aan."
 
Vraagtekens
 
Net als Frutos was Boussoufa niet te spreken over de leiding van Frank De Bleeckere. Olivier Deschacht moest de kleine Marokkaan zelfs intomen toen die zijn gedacht wou zeggen bij de scheidsrechter.
 
"Internationaal is hij misschien top, maar op Belgisch niveau heb ik vraagtekens bij De Bleeckere. Zware overtredingen zag hij niet en de lichtste foutjes floot hij in het voordeel van Club Brugge. Het is niet omdat zij thuis spelen, dat ze meer mogen."
 
"Ook Simaeys bestraffen"
 
Ook de rode kaart van Frutos contesteert hij. "Beide spelers provoceren elkaar", vindt Boussoufa. "Dan moet je de twee spelers bestraffen. Simaeys daagde Frutos al heel de wedstrijd uit. Hij weet dat die snel gefrustreerd raakt en heeft dat slim gespeeld." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties