Westerlo wil groeien

Geoffrey Verbruggen
| 1 reacties
Westerlo wil groeien
Foto: © SC

Revelatie van het seizoen Westerlo denkt volop na over hoe het kan groeien. Volgens Het Nieuwsblad onderzoekt de club fusie- en overnameplannen.

Westerlo voetbalt al jaren zorgeloos mee in de Belgische hoogste voetbalklasse. De Kempenaars slagen er keer op keer in om een geruisloos seizoen af te werken. Toch heeft Westel slechts 2.000 abonnees, volgens velen een schande.

Tot op heden is Westerlo zonder discussie de revelatie van het seizoen. De club uit de stille Kempen won zeven van zijn twaalf wedstrijden en staat daarmee op een gedeelde tweede plaats, knap voor een ploeg met beperkte middelen.

"Westerlo staat voor een mijlpaal", zegt voorzitter Herman Wijnants in Het Nieuwsblad. "Wij onderzoeken momenteel wat de beste opties zijn om onze positie in het voetbal te consolideren. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld een fusie of een overname", aldus Wijnants.

De voorbije jaren moesten ze in Westerlo steeds noodgedwongen hun sterkhouders laten gaan. Wijnants wil dat in de toekomst vermijden. "We hebben inmiddels een spaarpotje opgebouwd, zodat we al eens een bod kunnen weigeren. We mogen ambitie hebben, zonder driest te werk te gaan", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties