De Witte: 'Competitiehervorming niet op agenda'

Mathias Dumarey
| 21 reacties
De Witte: 'Competitiehervorming niet op agenda'

Standard-directeur Pierre François wilde vrijdag opnieuw stemmen over de competitiehervorming, maar ving bot bij Ivan De Witte, de voorzitter van de Profliga, om dit op de agenda te zetten. Het verbaast de preses niet dat er tegenkanting komt.

"Het onderwerp van de competitiehervorming staat niet en komt ook niet op de agenda van de Profliga vrijdag. De voorzitter beslist over de agenda en dat ben ik", aldus Ivan De Witte in de krant Gazet van Antwerpen.

"Het verbaast mij niet dat er tegenkanting komt van verschillende clubs. Toen de stemming plaatsvond, dacht geen enkele club dat ze in degradatiegevaar zou komen. De realiteit is echter anders", gaat de preses van AA Gent verder.

Herman Wijnants, voorzitter van Westerlo, blijft een voorstander van de competitiehervorming en wil ook van geen stemming weten. "Ze moeten nu niet meer afkomen. Ik geloof nooit dat topclubs als Standard en Club Brugge echt tegen zijn. Alleen de staartploegen maken zich nu zorgen", aldus één van de bedenkers van de vernieuwde formule.

Johan Timmermans, preses van KV Mechelen, is wel tegen. "Wij steunen de afschaffing. Het is niet omdat we nu zo laag staan, maar we zijn altijd tegen geweest. Deze hervorming zal de kwaliteit van ons voetbal niet bevorderen." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties