Uur lang wachten op opwinding in Het Kuipje

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Uur lang wachten op opwinding in Het Kuipje

Westerlo is dan toch niet ongenaakbaar in het eigen Kuipje. De jongens van Jan Ceulemans leden tegen Cercle Brugge hun eerste thuisnederlaag van het seizoen.

Westerlo – Cercle Brugge kondigde zich aan als een aangenaam treffen tussen de revelatie van het huidige seizoen en die van de afgelopen voetbaljaargang. Het was echter een uur lang wachten voor de supporters in Het Kuipje iets voorgeschoteld kregen om zich aan op te warmen.

De Smet op de bank
 
Glen De Boeck hield Stijn De Smet opnieuw op de bank. Een keuze die zich op het veld liet voelen. Cercle voetbalde zonder ziel en zonder doel. Een uiterst zwakke Thomas Buffel zorgde voor rust voor het enige groen-zwarte gevaar. Zijn schot belandde naast de kooi van Yves De Winter.
 
De thuisploeg toonde zich de actiefste en meest dreigende ploeg, maar slaagde er niet in dat om te zetten in doelpunten. Westerlo speelde enkele kansen bij elkaar, maar Bertin Tomou was de enige speler die voor rust een bal tussen de palen kreeg. Het schot van de Kameroener werd gepareerd door Bram Verbist. Jaime Alfonso Ruiz kopte tweemaal op het dak van het doel.

6 minunten, 3 doelpunten
 
Het openingskwartier van de tweede helft bracht weinig beterschap, maar dan brak de wedstrijd plots open. Rachid Farssi dook goed op aan de tweede paal en knalde een voorzet van Jef Delen tegen de netten.
 
Cercle werd wakker en zette in zes minuten tijd de scheve situatie recht. Yves De Winter reageerde nog attent op een poging van Oleg Iachtchouk, maar liet in de herneming knullig een schot van Tom De Sutter door de handen glippen. Iachtchouk rondde een snelle counter knap af.
 
De Boeck gooide De Smet erin. Cercle trok de wedstrijd naar zich toe, maar slaagde er niet in om de wedstrijd definitief te beslissen. Tomou kwam nog twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar Verbist hield Cercle nog twee keer recht.
 
Cercle nadert
Westerlo dreigt na de nederlaag de voeling met de top te verliezen. Cercle nadert in het klassement tot op twee punten van Westerlo.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties