"Logisch dat Club-Roeselare wel doorging"

De Nijs Michael
| 1 reacties
"Logisch dat Club-Roeselare wel doorging"

Club Brugge werd zondag door Roeselare uitgeschakeld in de Cofidis Cup. Bij blauw-zwart was men niet te spreken over het feit dat de partij gespeeld werd, ondanks de minder goede staat van het veld. Bovendien werd Cercle Brugge-Charleroi wel afgekeurd.

Club Brugge moest zondag nog maar eens een klap incasseren. De troepen van coach Mathijssen werden op eigen veld uit de beker geknikkerd door laagvlieger Roeselare. Blauw-zwart riep verzachtende omstandigheden in, het veld was volgens de West-Vlaamse club nagenoeg onbespeelbaar. Die stelling werd gisteren gesterkt door het feit dat Cercle Brugge-Charleroi, dat normaal gisteren doorging in het Jan Breydelstadion, wèl afgelast werd.

"Het is logisch dat Club Brugge-Roeselare wèl doorging en Cercle Brugge-Charleroi niet", weerlegt bondscontroleur Eric Gobbaert de kritiek van blauw-zwart. "'Zondag was het veld bevroren en dan kan er perfect worden gespeeld mits aangepast schoeisel. Door de dooi en neerslag ligt er nu een waterlaag op, waardoor voetballen onmogelijk is. Met korte studs glijd je erop weg, terwijl lange studs niet in de nog bevroren ondergrond dringen. Dat is vragen om blessures."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties