Vandereycken: "Wintervoetbal kan negatieve gevolgen hebben voor nationale ploeg"

Steurbaut Kersten
| 6 reacties
Vandereycken: "Wintervoetbal kan negatieve gevolgen hebben voor nationale ploeg"
Foto: © SC

Het was bondscoach René Vandereycken niet ontgaan. De Belgische voetbalwereld leeft in de ban van het wintervoetbal. Weinigen vinden het een goed idee, maar toch komt het er. Vandereycken laat een eerste ballonnetje op.

“We moeten de competitiehervorming een kans geven, maar over wintervoetbal moeten we eens serieus nadenken”, aldus Vandereycken. “Niet alle partijen zijn in deze situatie gehoord. Ik heb vernomen dat de trainers nu hun mening mogen geven. Moet het normaal niet in de andere volgorde gebeuren? Wie dan moet beslissen is beter geïnformeerd.”
 
Vandereycken waarschuwt voor extra blessures. “De medische staf had ook ideeën over wintervoetbal kunnen aanreiken. Wat zijn de gevaren voor overbelasting bij spelers? Dat kan gevolgen hebben voor de nationale ploeg. En wat met de buitenlandse spelers die nu op verlof gaan?”
 
Belgische velden
 
Het voorbije weekend luidde er veel kritiek over de staat van de Belgische velden. “Moet je een wedstrijd afgelasten of niet? Het blijft een probleem”, vindt Vandereycken. “Er moeten universele normen komen en een wedstrijd niet alleen afgelasten als de bal niet rolt. Er moet ook rekening gehouden worden met het risico van gevaarlijke tackles en de mensen die naar het stadion moeten komen.”
 
“In Nederland is er per club een consul aangeduid die de staat van het veld moet opvolgen en zijn er bondsmensen die de grasmat voordien moeten keuren. Het zijn dus niet altijd de scheidsrechters die in de fout gaan.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties