Turnhout en Oudenaarde op een zucht van periodetitel

Turnhout en Oudenaarde op een zucht van periodetitel
Foto: © SC

KV Turnhout en KSV Oudenaarde hebben bijna de tweede periodetitel op zak. Toch kraait men best niet te vroeg victorie, op de beslissende speeldag is het immers wachten tot 22 maart.

Het winterweer van enkele weken geleden zorgde ervoor dat de derdeklassers nog even geduld moeten oefenen om de twee winnaars te kennen van de tweede periode. Deze inhaalwedstrijden worden pas tijdens het weekend van 22 maart afgewerkt.

Oudenaarde kon zich vorig weekend periodekampioen kronen, gezien het verlies van Boussu Dour Borinage. Voorwaarde was echter dat de club zelf zijn wedstrijd won tegen Aalst, wat niet het geval was. Toch heeft de club zijn lot nog steeds in eigen handen. Indien men een gelijkspel weet te bemachtigen in zijn inhaalmatch tegen WS Woluwe, heeft het zijn plaatsje in de nacompetitie beet. 

Wetteren houdt Oudenaarde gezelschap op de eerste plaats, al hebben de Wetteraars reeds al hun wedstrijden in deze tweede periode afgewerkt. Drie clubs tellen drie punten minder dan dit tweetal. Dat zijn Boussu, Diegem Sport en Woluwe-Zaventem.

In derde klasse B prijkt Turnhout, de winnaar van de eerste periode, aan de leiding met twee punten meer dan Wezet. Turnhout neemt het in de laatste partij van deze tweede periode op tegen Tongeren, terwijl Wezet dan het bezoek krijgt van Willebroek-Meerhof. 

Net zoals in de algemene rangschikking heersen deze twee clubs dus ook in de tweede periode. Ondanks de kleine afscheiding van bovenvermelde twee teams leverden ook Bocholt, RC Mechelen en Mol-Wezel een aardige prestatie af met 15 punten in de tweede periode.

Op de namen van de twee periodekampioenen wordt het dus wachten tot het weekend van 22 maart. Hopelijk gooit het winterweer dan weer geen roet in het eten. (NW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties