Verschuivingen in staff KV Mechelen

Kevin Van Cutsem
| 1 reacties
Verschuivingen in staff KV Mechelen
Foto: © SC

Hulptrainer Yves Cloots zal voortaan als executive manager bij Malinwa werken. Hij moet de brug vormen tussen het dagelijks bestuur, de raad van bestuur en de andere cellen in de dagelijkse werking van de club.

Tot op heden combineerde de vijftigjarige Cloots (foto rechts) de functie van administratief directeur met die van assistent-trainer. Dat was echter niet meer mogelijk. "Het administratieve werkpakket is vrij groot geworden. Dit was een noodzakelijke stap in de verdere professionalisering van KV Mechelen", zegt voorzitter Johan Timmermans.
 
"We waren hier al sinds de zomer mee bezig. Met Yves Cloots hadden we reeds iemand in ons midden die parttime de administratieve taken deed. Bovendien weten we dat we hem kunnen vertrouwen. Niet onbelangrijk als je de link bent tussen voorzitter, bestuur en alle departementen van de club."

Timmermans benadrukt wel dat de nieuwe functie geen carte blache geeft aan een almachtige manager. "Yves wordt executive - uitvoerend - manager. Hij zal bij heel veel zaken betrokken worden op de club, maar zal bijvoorbeeld niet zomaar op zijn eentje spelers kunnen laten tekenen of het hele transferbeleid uitstippelen. De dagelijkse opvolging en sturing in opdracht van het dagelijks bestuur ligt wel in zijn handen."

Met de aanstelling van Yves Cloots als executive manager verdwijnt de functie van assistent-trainer uit de technische staf. "Voorlopig zullen we geen nieuwe assistent aanwerven", zegt Timmermans. "Op dit moment bestaat de technische staf uit hoofdtrainer Peter Maes (foto links), physical coach Renotte en keeperstrainer Duville."

Yves Cloots zelf klinkt ambitieus in zijn nieuwe rol. "Het is een enorme uitdaging om aan het hele takenpakket van executive manager te starten. Het wordt mijn taak om de samenwerking tussen de verschillende cellen verder te coördineren. Zeg maar om de verdere professionalisering van de club in de praktijk om te zetten. Het wordt kwestie om alles van a tot z op te volgen zodat KV Mechelen er als club steeds beter uitkomt."

Het veldwerk komt er voor Yves Cloots vanaf nu niet meer aan te pas. "Als Peter Maes mij in uitzonderlijke gevallen nog nodig heeft, sta ik uiteraard steeds klaar. We hebben nog bekeken of we een overbruggingsperiode zouden inlassen, maar mijn taken zijn zo uitgebreid dat combineren geen optie is", zegt Cloots.

"Natuurlijk staat de deur van mijn bureau voor de spelers altijd open. Het veldwerk ga ik missen, maar ik kies voluit voor het beleid en het dagelijks beheer van KVM. In mijn vrije tijd zal ik echter aan de slag gaan als trainer van Rapid Leest. Zo behoud ik - weliswaar op een ander niveau - toch de voeling met het gras. Maar goed, dat is voor mij mijn ontspanning, want in mijn dagtaak verlaat ik het veld."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties