Supportersclubs voeren komend weekend actie

Nico Wieme
| 16 reacties
Supportersclubs voeren komend weekend actie
Foto: © SC

De voetbalfans die komend weekend een wedstrijd in eerste of tweede nationale gaan bekijken, mogen zich aan een aantal supportersacties verwachten.

Enkele supportersclubs zullen komend weekend op een vreedzame manier actie voeren aan de poorten van de stadions. Een paar weken geleden groepeerden de fans van een twintigtal eerste- en tweedeklasseclubs zich in de organisatie ‘Football for Fans’ omdat ze de gang van zaken in de voetbalwereld beu zijn.
 
“Ik kan nog niet zeggen wat we precies gaan doen”, zegt woordvoerder Ruben Rosiers in HLN. “Er is ook nog geen specifiek thema. Het is de bedoeling om dit weekend vooral aan naamsbekendheid te winnen. Iedere supportersvereniging is vrij om zelf in te vullen hoe ze dat doen.”
 
‘Football for Fans’ telt momenteel 28 supportersverenigingen en kant zich tegen de competitiehervorming, meer bepaald de play-offs en het kerstvoetbal. Daarnaast willen ze uniforme ticketprijzen en kanten ze zich tegen matchen die plaatsvinden op “onmogelijke uren of dagen voor fans die werken of grote afstanden moeten afleggen”.
 
De supporters pikken het niet dat alles boven hun hoofd beslist wordt. Zij worden constant genegeerd door de hogere instanties. “Het enige wat ik al gelezen heb is dat Ivan De Witte, voorzitter van de Profliga, zei niet goed te weten hoe hij met ons moet communiceren. Wel, hij kan ons altijd bellen of mailen. Alle info staat op onze website.” Die website luistert naar de naam www.footballforfans.be.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties