Analyse Antwerpse derde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse derde provinciale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Herentals zou wel eens de eerste kampioen uit de Antwerpse provinciale reeksen kunnen worden. Het won afgelopen weekend en heeft inmiddels meer dan een straat voorsprong op de concurrentie. In de andere reeksen is het spannender.

Derde provinciale A:

Sint Job blijft foutloos

Sint Job acteert de jongste weken foutloos en blijft bijgevolg ook leider. Sint Job won met 4-1 van Pulderbos en behoudt zijn voorsprong van twee punten op Oelegem. Dat had het niet makkelijk met Meer, maar won wel. Meer is nu derde met vijf punten minder dan de leider. De derde A-reeks was enkele weken geleden nog bijzonder spannend, maar daar schiet nu niet meer veel van over. De nummers vier en vijf, Oostmalle en Maria Ter Heide, volgen al op negen punten van Sint Job. Oostmalle verloor verrassend bij staartploeg Kalmthout terwijl Maria Ter Heide wel won, met 0-1 bij Loenhout.

Halle slikt zware nederlaag

Halle zag rode lantaarn Kalmthout winnen, maar zelf moest het een zware nederlaag incasseren. De voorlaatste slikte een 7-1-verlies te Schilde. Diezelfde score stond ook na negentig minuten op het bord in Meerle - Horendonk. Bij staartploeg Achterbroek was het nog eens feest. Het klopte Brecht met het kleinste verschil, maar daarmee is die club niet uit de problemen. Minderhout - Zoersel eindigde ten slotte nog op een gelijkspel.


Derde provinciale B:

Rochus niet te stuiten

Rochus Deurne behoudt zijn voorsprong van twee punten op Zwijndrecht. Rochus zegevierde op bezoek bij Aartselaar terwijl Zwijndrecht makkelijk won bij Branst. Twee andere titelkandidaten, Hemiksem en Merksem, speelden in hun onderlinge confrontatie gelijk. Hemiksem heeft nu drie punten minder dan leider Rochus, Merksem volgt op vijf punten. FC Ekeren en Maccabi hebben ook nog een waterkansje om de titel te pakken. FC Ekeren vernederde Hove met maar liefst 0-10. Hove blijft uiteraard rode lantaarn. Maccabi speelde gelijk bij Oppuurs.

Winst voor Wintam

Wintam heeft nog eens kunnen winnen. Dat gebeurde met 1-6 op bezoek bij Linkeroever. De voorlaatste, Reet, zorgde voor een kleine verrassing door Lippelo te kloppen. Veel schiet het daar echter niet mee op. Ten slotte was er ook nog een zege voor Schelle op bezoek bij Hoboken.

Derde provinciale C:

Herentals zet champagne koud

Herentals zou wel eens de eerste kampioen uit de provincie Antwerpen kunnen worden. Het won afgelopen weekend op bezoek bij Heultje en heeft vijftien punten meer dan Grasheide en Duffel, de twee dichtste achtervolgers. Grasheide verspeelde thuis punten tegen Heffen en ook Duffel kwam niet verder dan een gelijkspel, 1-1 tegen Katelijne. Als alles dus een beetje meezit, mag Herentals zich volgende week kampioen van derde provinciale C noemen.

Voor subtoppers Leest en Hooikt zit de titel er niet meer in. Leest speelde 4-4 gelijk bij Itegem en Hooikt won met het kleinste verschil bij Kessel. Beide teams moeten zich al een tijdje concentreren op de tweede plaats.

Kommer en kwel

Rode lantaarn Heultje verloor al bij Herentals en verder was er ook al niet te veel goeds te melden van de staartploegen. SC Mechelen, de voorlaatste, ging thuis ten onder tegen Beerzel. Herenthout kon thuis ook geen punten pakken tegen Broechem. Ook Bouwel ging met de billen bloot bij Hombeek en blijft op de sukkel.


Derde provinciale D:

White Star houdt Mol in het vizier

Mol blijft leider in derde D. Het won bij Flandria en heeft vier punten meer dan White Star. Dat won dan weer makkelijk van Vorst. Lentezon, de derde in de stand, volgt op negen punten van Mol. Het verloor afgelopen weekend van Beekhoek en daarmee lijken de titeldromen voorbij.

Het voelt nu zelfs de adem van Beekhoek, Retie en Berg en Dal. Retie verloor wel van Vrij Arendonk en ook Berg en Dal verloor, met 0-2 bij Kasterlee. Daardoor vinden ook Flandria, Kasterlee en Weelde aansluiting met de subtop. Weelde kwam bij Tongerlo niet verder dan een gelijkspel.

Rode lantaarn haalt uit

Oevel, de rode lantaarn, haalde afgelopen weekend zwaar uit. Op bezoek bij Herselt werd het 0-4. Larum won dan weer op bezoek bij Netezonen en geeft de voorlaatste plaats door aan Vorst.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (3A)

Nieuwste reacties