Sonck: 'Club is momenteel derde ploeg van België'

Mathias Dumarey
| 14 reacties
Sonck: 'Club is momenteel derde ploeg van België'
Foto: © SC

Wesley Sonck laat zich in HLN van zijn meest realistische kant zien. Hij stelt dat Club Brugge momenteel de derde ploeg is van België en dat er voorlopig niets meer in zit. De spits gelooft niet meer in de titel.

Zondagavond speelt Club Brugge de stadsderby 'op het veld' van Cercle Brugge. Wesley Sonck heeft weinig affiniteit met het derbygevoel in Brugge. "Ik ben niet van hier en ik heb er niets mee. Voor mij is de wedstrijd tegen Cercle Brugge even belangrijk als die van volgende week tegen AA Gent. Het is een halve thuismatch en we moeten de drie punten zien te pakken", aldus de Ninovieter.

Sonck vindt dat Club al veel te vroeg uit de titelstrijd is geknikkerd. "We zouden veel langer moeten kunnen meespelen. Standard heeft zich net als Anderlecht, de jongste twee jaar zodanig ontwikkeld dat wij momenteel de derde ploeg in België zijn. Maar het blijft wel beperkt tot dat trio. De kloof tussen ons en die twee andere ploegen blijft iets te groot", waarmee Sonck doelt op zijn ex-club RC Genk en AA Gent.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties