Analyse Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse tweede provinciale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er moet al heel wat gebeuren wil Zandvliet geen kampioen worden in tweede A. In de B-reeks is het laatste woord nog niet gezegd over de titel.

Tweede A:

Zandvliet behoudt ruime voorsprong

Leider Zandvliet zette de concurrentie zaterdag al onder druk. Het won met duidelijke cijfers van staartteam Wildert. De enige ploeg die nog min of meer in de buurt van de leider staat, is Rapid Leest. Dat hield de punten thuis tegen Mariaburg en blijft zo op zeven punten van Zandvliet staan. Heikant en Bonheiden staan samen met Mariaburg op de derde plaats. Bonheiden verloor thuis van Mariekerke, maar Heikant won wel, thuis van Wavria. Ook SC Merksem doet na winst bij Gooreind plots weer mee voor de derde plaats.

Drie ploegen gedeeld laatste

Brasschaat, Wildert en Schriek staan op een gedeelde laatste plaats. Wildert ging de boot in bij leider Zandvliet terwijl Brasschaat een puntje pakte tegen Tisselt. Walem speelde Schriek dan weer in het verlies. SK Wilrijk deed onderaan wel de beste zaak. Het pakte verrassend de volle uit bij Kaart en wipte van de laatste naar de dertiende plaats.



Tweede B:

Vosselaar gelijk in topper tegen Balen

Balen stond tot voor afgelopen weekend samen met Merksplas aan de leiding. Het nam het zaterdagavond op in de topper tegen Vosselaar, de vierde. Geen van beide teams slaagde erin te scoren. Balen liep zo tijdelijk een puntje uit op Merksplas, maar de vreugde was van korte duur. Merksplas won zondag namelijk van RH Sportief en heeft nu twee punten meer dan Balen. Vosselaar volgt op zes punten van de leider en mag stilaan een kruis maken over de titel. Dat is ook het geval voor Ranst. Dat ging thuis de boot in tegen Antonia en heeft een punt meer dan Vosselaar. Antonia lijkt dan weer gered. AC Olen won in de subtop ook nog van Ezaart en is vijfde.

Oud Turnhout mag het vergeten

Oud Turnhout heeft zijn wedstrijd van de laatste kans verloren. Het ging thuis ten onder tegen Linda Olen en degradeert zo goed als zeker voor de tweede opeenvolgende keer. De voorlaatste, Zwaneven, won zijn wedstrijd van de laatste kans wel, thuis tegen Vorselaar. Het heeft nog altijd wel vijf punten minder dan Sint Jozef en Rauw. Rauw verloor in Poppel terwijl Sint Jozef een gelijkspel raapte bij Nijlen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties